Pojdi na glavno vsebino

Šola poslušanja Biser

Zakaj Šola poslušanja Biser?

Biser nastaja tiho, v globini in tišini, a rodi odličnost.

Čuječe poslušanje sebe, drugega, telesa in narave je ključna sposobnost, da smo v življenju ustvarjalni in učinkoviti. Ustanovitelji šole zato menimo, da je globoko razvit vsestranski posluh ključna sposobnost človekove inteligence v odnosih in delu. Poslušamo pa lahko samo v zbranosti in tišini, ki se ju moramo navadno šele naučiti vzpostavljati v sebi.

Biser, kot vemo, nastaja iz motečih dejavnikov v školjki. Za nas so vse motnje,preživeli neuspehi in stiske gradivo za prepoznavanje edinstvenosti in bogastev in privedejo do korenin osebnostne moči. Trajnostna in prodorna ustvarjalnost, s katero lahko prenovimo svoje življenje in delo, je sad tega procesa v školjki lastne osebnosti.

Temu se predano posvečamo.

Cilji

Vaši razlogi za izbiro šolanja pri nas so lahko tako osebni kot profesionalni.

Osebni

Z nami lahko ovrednotite svojo življenjsko zgodbo. V njej je dovolj gradiva, da uresničite svojo edinstvenost. Z novimi celostnimi skupinskimi izkušnjami lahko obogatite svojo izobrazbo ter pridobite ustrezna orodja za življenje po svoji meri.

Profesionalni

Struktura šolanja je zelo koristna za vse, ki delajo z otroki in družinami, z osebami v stiski in v zdravstvu, a tudi za vse, ki potrebujejo veliko ustvarjalnosti pri svojem delu.

Svoje izkušnje lahko preoblikujete v lastno vizijo dela, prepoznate osebni stil in darove; spoznate mnogo tehnik in pristopov za izboljšanje delovne učinkovitosti ter najdete, kar vam najbolj ustreza. Na koncu triletnega šolanja boste bistveno bolj sposobni dati svoj izvirni prispevek za povezanost, moč in ustvarjalnost v delovnem okolju. Vaša profesionalnost bo imela nove temelje in nov zalet.

Naše posebnosti, ki gradijo odličnost

 • Pri nas se začete učiti točno od tam, kjer ste, in s tem, kar resnično ste, na svojih aktualnih sposobnostih, ki jih potem razvijate naprej. Zato gradite na resničnih in trajnostnih temeljih.
 • Ne izdelujemo enakega modela za vse. Od vseh ponujenih pristopov in tehnik boste izbrali svojega in ga priredili po meri za svojo osebnost in vizijo dela.
 • Intenzivno podpiramo individualno različnost in pristnost. V tem vidimo glavni kompas pri iskanju izvirne poti v svet. Zanima nas, da obogatite svet s svojo izostreno enkratnostjo na področjih, ki so za vas bistvena.
 • Tega ni mogoče doseči s standardiziranim in zgolj mentalnim izobraževanjem ter enakimi ritmi za vse. Potrebni so čuječe učenje, čuteče sodelovanje, globok posluh zase in za druge, iskrenost, jasnost izražanja, varno okolje, potrpežljivost, sprejemanje vsega, kar kdo doživlja.
 • Voditelji Šole Biser si prizadevamo za ustvarjanje vzdušja, v katerem osebnost v celoti lahko zaživi v svojem potencialu in v svoji resnici. Šele tako postane avtentično učenje sploh možno. Navadno udeleženci prav kmalu povejo, da se še nikoli niso učili na tak način.

Struktura programa

1. Letnik:

Moj sedanji trenutek: kje sem, kdo sem, kaj se mi dogaja in kaj potrebujem.

2. Letnik:

Moja preteklost: od kod prihajam, kje so moje korenine, kaj prinašam s seboj. kaj želim odložiti, kaj pa ovrednotiti.

3. Letnik:

Moja prihodnost: katera je moja smer, kaj želim dati in postati za svoj polet v svet.

Vsebine, tehnike in pristopi

Podroben program po modulih dobite pri vpisu.

 • Globinska čuječnost do sebe in drugega
 • Osnove Čutečega gibanja (po osteopatiji)
 • Neverbalno sporazumevanje
 • Odnosi in red ljubezni
 • Dialog in avtentična komunikacija
 • Moč besede in besedna ustvarjalnost za osebno in poklicno rast
 • Kultura miru in trajnostnega razvoja
 • Osebni dar, izvirnost in avtentičnost lastne osebnosti

Kraj

City joga, ulica Jožeta jame 12, Šiška, Ljubljana

Pošta za pojasnila

prisluhnem.ti@gmail.com

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...