Pojdi na glavno vsebino

Seminarji Vera vase, splošna vsebina in pričevanja

Vera vase je izvirna in celostna metoda osebnostne rasti, ki jo je ustvarila Josipa Prebeg. Povezuje organski pristop do telesa, čustev in duhovne razsežnosti človeka. Osnovana je na njenem vseživljenjskem raziskovanju razlogov za ujetost v starih vzorcih  in korakov, ki omogočajo, da zaživimo na osnovi preobraženega odnosa do sedanjosti. Več o njenem delu v uvodu v knjigi Vera vase ter na spletni strani

www.institutveravase.com

Jaz prispevam predavanja, ki pojasnjujejo vsebino, dodajam svoje izkušnje iz te metode, črpam iz svoje izobrazbe in ustvarjalnosti. Sama sem namreč v tej metodi našla moč za bistvene premike in zato jo želim širiti prepričano in sem vsakokrat spet iz srca, hvaležna, da se življenje lahko tako globoko izboljša.

Mnogi so pri nas našli moč za nove korake, navdih za uspešne izbire in podporo v stiski težkega obdobja.

Prisrčno vabljeni v varen krog, kjer boste lahko iz meseca v mesec razvijali svoje sposobnosti za polno življenje in svobodno odločanje!

Teme so raznolike, a globoko povezane in tvorijo celoto. Vsaka se navezuje na  poglavje iz knjige. lahko pridete na eno samo delavnico, lahko hodite občasno ali cela tri leta. vse je odbisno od vaših možnosti in tega, koliko morete in želite vložiti v svojo preobrazbo.

Pričevanja udeležencev

"Bila sem že na kar nekaj delavnicah v svojem življenju. Večinoma je bilo tako, da so drezali v rano, ki je bila že zacljena, in se je preko nje naredila že hrasta. Ta delavnica je bila pa, kot da bi name posijalo sonce. Bila sem tako toplo sprejeta, kot da sem prišla domov. Rožice tudi ne rabiš tolči, da uspe. Roža rabi svetlobo, vodo, zemljo … In vse to sem tu dobila: dih, dotik, nežnost, milino, toplino, ljubezen. Odhajam radostna in blagoslovljena z “življenjem.”
- S.

"Všeč mi je bilo vse: pogovor, razlaga, poezija, vaje v skupini, ki se jih sicer bojim, lahkoten pristop k odkrivanju lastnih globin."

"Zame je to popolnoma nov svet, vendar mi ni tuj, kot da bi od vedno slutila, da obstaja."

"Všeč mi je bilo, da Alenka in Josipa sodelujeta pri vajah in nam udeležencem ne dajeta občutka mi - oni."

"Všeč mi je vaš odnos do nas."

Komentarji enkratnih in občasnih udeležencev seminarjev

"Všeč sta mi nežna toplina, lahkotnost in pretakajoča povezanost posameznih delov delavnice. Všeč mi je, da vzpodbujate celostno izražanje. Predvsem pa mi je všeč, da vse poteka brez meni tako domačega trpljenja in mučenja."

"Počutila sem se varno in pomembno, ves čas sem imela občutek, da se predavanja, vaje s telesom in vaje v dvoje prelivajo ena v drugo. Prav tako mi je bilo všeč, da ste mi voditelji dali občutek, da sem enakovredna, da lahko vprašam in komentiram karkoli. Hvala vam."

"Ta delavnica se me je zelo dotaknila. Sovraštvo, ki sem ga prepoznala že pred leti, sem danes lahko izrazila, ubesedila na drugačen način. To je bilo tisto učinkovito in odrešujoče. Začutila sem neizmerno bogastvo dotikov različnih ljudi. Toplina dotika je trajala še nekaj minut po zaključku vaje."

"Prišel sem, da bi obvladal strah in prestopil v področje, kjer ga ni. Koristilo mi je spoznati, kako poslušati telo. Se soočiti z resnico. Reči bobu bob. Doživeti olajšanje, da nisem edini v svoji tesnobi."

"Koristila mi je izmenjava izkušenj o strahu in ljubezni. Spoznanje, da lahko počasi mirno pridemo do cilja. Zame je bilo to doživetje zelo novo in pozitivno."

"Najbolj mi je koristilo spoznanje, da se med ljudmi, ki jih ne poznam, lahko počutim varna V zelo kratkem času sem se povezala s skupino in se spustila v zaupne pogovore, zmogla dotik."

"Dragocena mi je bila izkušnja poslušanja drugih brez komentarja. Zelo mi je koristil stik z lastnim telesom in občutki. Bilo je prijetno, polno topline in obenem nevsiljivo. Kot da bi moja duša našla nekakšen novi dom."

"Najbolj mi je koristilo prav tisto, čemur sem se najbolj izogibala. Stiki in dotiki."

"Začutila sem, katero sovraštvo se skriva za mojimi strahovi. Začutila sem svoj talent."

"Najbolj se me je dotaknil tenkočutni pristop voditeljic, izredno spoštovanje in sprejemanje udeležencev."

"Moje telo se je oddahnilo. Alenka sega po najbolj skritih tabujih, Josipa dopolni celoto."

"Delavnica mi je bila všeč, prvič sem doživela tako raznolikost tehnik, ki podpirajo druga drugo."

"Čutim, da sem dobila nekaj lepega in da sem nekaj lepega dala. Z veseljem vas bom priporočila naprej."

"Dobila sem polno vzpodbud , bilo je zelo intenzivno."

"Bilo mi je lepo, prvič sem sodelovala na tako intenzivni delavnici.
Spoznala sem, kako zelo se omejujem in zaviram. Zelo čuteče sem se poskusila gibati."

"Bilo je prebujajoče, upajoče, umirjeno, potrjujoče. Nadaljujte. Pridite v Ljubljano in še kam."

"Počutim se malo bolj svoja, malo bolj pomembna sebi. Čutim to veselje. Gnala me je izkušnja, biti z nekom v tesnem objemu, brez erotičnega naboja, kot človek s človekom, preprosto BITI. Zahtevna delavnica, odlično izpeljana."

"Bilo je toliko čustev, stikov, glasbe,energije, da je nisem občutila še nikoli v življenju. Tako zelo sem mirna in živa. Rada bi to živost vnesla v svojo družino in vem, dami bo uspelo vsaj delček. Tako toplo čutim. Hvala."

Komentarji rednih udeležencev seminarjev

"Preprosto deluje vse, kar delamo."

"Ne otrpnem več. Odhajam bolj optimistična. Delavnica je polna obilja."

"Prihajam, da hodim proti svoji resnici in luščim nepotreben balast s sebe. Da se srečujem in povezujem z drugimi, ki so na podobni ali isti poti. Moji neopredeljeni občutki prehajajo v spoznanja, ko delamo v miru, varnosti in zaupanju. Hvala za srčnost in iskrenost."

"Moja ledena gora se počasi topi in daje po eno kapljico žive vode. Vse bolj se zavedam pomembnosti počasnega in preudarnega razvoja."

"Tokrat mi je bilo posebno lahko, počutim se tako blaženo, da se mi ne da pisati komentarja ...."

"Strah me je lepega življenja, čeprav si ga želim. Ko je kaj lepega, si pokvarim. To želim prerasti. Seminar je gotovo pomagal mojemu procesu. Hvala za ta program, ki je izredno kakovosten in ustvarjalen."

"Prihajam zato, da se učim skozi izkušnjo, da se učim biti v svoji novi realnosti."

"Prihajam z namenom negovanja svojih poškodovanih delov in raziskovanja lastnih virov moči. Narediti še kakšen korak in ga potem tudi živeti. Tu mi je všeč umirjeno in varno vodenje."

"Vsakokrat, ko pridem, je na novo lepo."

"Rada imam teoretični del, ki mi pojasni stvari, ter praktične vaje, ki v meni budijo občutke, za katere sploh ne vem, da so del mene."

"To je delavnica, v kateri je čutiti primerno dozo sočutja, rahločutnosti, ravno prav nežnega vodenja, a hkrati odločnega pristopa, ki pozna cilj."

"Spet sem se lahko sprostila. Prepoznala v sebi kvalitete, za katere sem mislila, da so že zdavnaj izginile. Moj komentar za tokrat: popolnost. Pohvala vsem trem, ki vodite. Preprosto hvala."

"Kot vedno je bilo izjemno. Tokrat sem razumela, kako pomembno je ohraniti spokojnost in mirnost še posebej v viharni situaciji."

"Zdaj se zavedam, zakaj mi v življenju ne gre."

"Hvala za prebujene občutke."

"Danes odhajam spravljena s sabo."

"Na koncu sem delavnico občutila kot pravi vir energije."

"Na delavnice hodim, da si privoščim tista občutja, ki me zdravijo, čuvajo, gradijo, krepijo ... in da srečam tisto v sebi, česar ne rabim več in ni več resnično moje. Vedno dobim ravno prav."

"Te delavnice so postale del mojega življenja. Vedno grem z veseljem, četudi se tukaj soočam z marsikatero težko stvarjo. Tokrat sem opazila sem, koliko agresije je v žrtvovanju za druge, da takrat drugega sploh ne vidim, še manj čutim. Dati malo, a občuteno in iz srca, je popolnoma dovolj."

"Prišla sem, da se soočim z iluzijami, ki jih gojim in zanje živim. Prejela sem veliko pozornosti, naklonjenosti, topline, bližine, lepote. Krasno je, ko se igramo kot otroci. Te razsežnosti, otroškosti, ne morem izživeti nikjer drugje."

"Čutim izredno hvaležnost, da te delavnice obstajajo. Hvala!"

"Razumela sem, kako umiram, ko se žrtvujem. Ta pozicija ni več zame, ker je smrtno nevarna. Ker to nisem jaz. Vedno bolj si zaupam."

"Zelo je naporno, zelo zanimivo, zelo razigrano."

"Vedno pridem z odporom, domov grem polna upanja, sem zadovoljna, da sem zbrala moč in prišla."

"Na tokratni delavnici mi je bilo težko. Srečala sem se z odsotnostjo ljubezni v svojem življenju in s svojo veliko osamljenostjo. Čutim, kako sem zamorjena, lačna tega in kako se hkrati bojim. Kljub temu pa sem doživljala iskre radoživosti, veselja in vitalnosti. To me navdaja z upanjem, da je v meni živo seme in da bo vzklilo, zraslo, zacvetelo, zaplesalo v vetru ..."

"Vedno znova prihajam, da bi potovala k čutenju sebe in drugih, k svoji mehkobi, svobodi, ustvarjalnosti, sočutju, moči, ravnovesju, igrivosti, preprostosti, navdušenju, nežnosti, spontanosti. Potrebujem in besede in vaje. Hvala."

"Včasih, ko nisem tu, se slišim,da govorim besede, ki so na delavnici sedle name in so kot ptice - gredo dalje."

"Vera vase se veča, čeprav čutim tudi žalost. A ravno to, da si jo dovolim čutiti, me na nek način izpolnjuje in sodi k ljubezni do sebe. Res čutim ogromno hvaležnost, da znam in želim biti del te veličine. Zelo, zelo rada vas imam."

"Všeč mi je bilo, da smo se odkrito pogovorili o naših delavnicah. Hvala!"

"Hvaležna sem vam, ki vodite, skupini in sebi in ganjena. Tokrat sem čutila tako močno, kako dajem hkrati sebi in drugemu in sem bila tako cela v vaji, da se je ustavil čas."

"Všeč so mi predavanja, ki mi razjasnijo stvari, in praktični del, s katerim lahko občutim, kar sem izvedela novega pri teoriji. Moje življenje je zdaj mnogo bolj živo, odkar ste stopili vanj."

"Sem hvaležna, ker imam zdaj že toliko gradiva za tlakovanje novih poti, ki so mi pisane na kožo."

"Tu sem doživela, kako so majhne stvari lepe, zdravilne."

"Dobila sem podporo ob soočenju in priznanju resnice o sebi. Lepo je prihajati v skupino sočutnih prijateljev."

"Marsikaj novega sem odkrila o sebi. Hvala, zelo sem zadovoljna, čeprav ostaja nekaj teže, a me ne potiska več dol."

"Včasih doma ali na delu se spomnim na vas, oživim vaše delo in vam od daleč pošljem objem iz hvaležnosti, da smo lahko skupaj na poti."

"Na te delavnice hodim preprosto zato, ker čutim, da spadam sem."

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...