Pojdi na glavno vsebino

Ženska srca so v nevarnosti

Opozarjam vas na odlično knjigo o srcu Žensko srce.

Draga prijateljica in kardiologinja dr. Tatjana Zorko mi je podarila knjigo, ki vam jo res priporočam (napisala je tudi uvod). Ameriška inovatovna kardiologinja Suzanne Steinbaum /Založba Eno) je orisala svojo pot do spoznanj o posebnostih ženskega srca in obolevanja. Informacije so dragocene in dostopne tudi vsem, ki nimamo medicinske izobrazbe. Morda vas bo motil mestoma nekoliko pridigarski ton, kar pa ne zmanjšuje dejstev, na katera knjiga opozarja, ko analizira pogoje življenja današnjih žensk. V drugem delu boste razumele veliko o preiskavah in zdravilih, da boste bolj zavestno spremljale svoje zdravljenje.

Posebno me je pritegnil treji del (Vse o vas), kjer avtorica na zelo stvaren način govori o gibanju in prehrani in o tem, zakaj je samodisciplina lahko velika utvara, doker ne najdemo načina, da živimo po svoji meri.

Ženske običajno sploh ne vedo, da imajo težave s srcem, saj tega pogosto ne vedo niti zdravniki, ker so ženski simptomi potuhnjeni in nejasni, drugačni kot pri moškem. Toda vedno več žensk umre, ker jim popusti srce, in medtem ko vemo kar nekaj o preventivi in zdravljenju raka, vemo zelo malo o srcu, saj je večina žensk prepričanih, da je infarkt »moška zadeva.« Odkar živimo v mnogih pogledih podobno kot moški (in morda še bolj stresno), je to tudi naša zadeva.

Odkrile boste, da srce ni le mišica, ampak veliko več, je gibalo našega bitja, ki govori o vsem, česar smo najbolj potrebne.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...