Pojdi na glavno vsebino

Pravi moški

Pred kratkim je italijanski dnevnik La repubblica objavil v prilogi obsežen članek o partnerjih uveljavljenih žensk. Zanimivo in vzpodbudno branje, ki nam pomaga prenesti podatek, da je velika večina Slovenk žrtev partnerskega nasilja.

V bistvu je prišlo na dan, da imajo nekatere (seveda ne vse) ženske na zelo odgovornih mestih može ali živjenjske sopotnike s posebnimi (krasnimi ...)značilnostmi.

To so moški, ki verjamejo vase, so zadovoljni s svojim poklicem in dosežki, suvereni, duhoviti in prepričani v svojo vrednost. Žensko, ki jo imajo radi, občudujejo in podpirajo in jim je v veselje, da je močna. Ob njej se počutijo ovrednotene in čutijo, da so pomembni s svojo podporo in močjo, obenem pa ji zaupajo, da je sama sposobna in željna voditi svoje življenje in izbirati cilje. Ne lastijo si je, a so obenem živo in občuteno prisotni. Radi imajo njeno močno ženskost in všeč jim je, da svet to upošteva in ceni.

Jasno je, da je moč obeh uravnovešena in da je prav eden od stebrov zveze. Nihče od dveh ni pokroviteljski in nihče od dveh ni nebogljen. Nihče od dveh drugega ne poverja, naj bo njegovo varuh, ga ne obtožuje za lastne težave in si ne pričakuje odpovedovanja in žrtvovanja.

A vsi si lahko prizadevamo za kaj podobnega in vsi lahko vemo, da je mogoče. Lahko stopimo iz kritike, pritoževanja in pričakovanja, da bo drugi drugačen, in začnemo raziskovati, kar nas navdihuje in odpira prsi. Ugotovili bomo, da je navadno možno veliko več, kot smo mislili. Stopili bomo iz tirnic obupovanja in kritike.

Življenje je kot soba z okni in vrati. Lahko jih odpremo in se povežemo s tem, kar je zunaj in so drugi že ustvarili, lahko pa se zapremo in vrtimo v svojem malem zaprtem svetu pritoževanja.

Zunaj je sveže, nebo je visoko in svet nas kliče v prenovo odnosov in zanos srca.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...