Pojdi na glavno vsebino

Lisse Rankin, Z umom nad medicino

ženske pišejo zato, ker želijo ustvarjati.

V knjigi imenitne zdravnice Lisse Rankin Z umom nad medicino (Gnostica, 2014) najdete veliko o tem, kako zdravo živite v najširšem smislu in kaj lahko storite za ozdravljenje svojega življenja. Od anamneze do diagnoze in recepta … vse je v naših rokah, za prvi korak.

Pogosto ženske pišejo NAMESTO da bi ustvarjale. Pesmi, romani, zapisi, vse ostaja v predalu ali išče založnika, a življenje pa … stoji. Veliko žensk enkrat v življenju izda knjigo, a potem se pot konča in napisano ne postane most do drugih, srečanje s svetom, drevo, ki daje sadove, hrano za dušo in semena za jutri.

Pisanje je prepogosto poskus bližnjice.

Če čutimo, da v tem življenju ni prostora za vse, kar doživljam in želim, se zdi samotno pisanje najkrajša pot so samouresničenja. Morda nihče ne bo bral in ocenjeval. Zato se počutimo na varnem. Možno je leta in leta pisati na skrivaj, sanjati o založniku in uspehu … in v vsakdanjem življenju ničesar premakniti.

Vse se zlije v to skrito podzemlje in ustavlja samozavedanje in preboj, dvig na svetlo, stik z realnostjo in srečanja, ki bi omogočala resnično izražanje sebe in svojih potencialov.

Ali naj verjamemo, da so vse ženske nadarjene za litararno ustvarjanje? Mislim, da to ni zelo realna hipoteza. ženske imajo ogromno raznolikih darov, ki ne pridejo do izraza, ker potonejo v pisanju, ki ni njihov izvirni dar.

Važno je ustvarjalno življenje. Važno je ustvarjalno vstati, se obleči, delati, govoriti … važen je ustvarjalen pogled na ljudi, na svet, važno je ustvarjalno brati in se srečevati, ustvarjalno uporabljati denar, kolikor ga je. Važno je živeti kot Ustvarjalke. Ženska narava je povezovalna in konkretna, zato je izoliranost, zapiranje v svoj svet in tavanje v neuresničenih sanjah najbolj nenaravna stvar, bolezen za žensko dušo in telo.

Zdravo pomeni, da z vsem, kar počnemo, zdravimo svoje bitje in se odpiramo zdravilnim vplivom.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...