Pojdi na glavno vsebino

Ko zmaga zaupanje

Tudi Italiji, ne le v Sloveniji, je gospodarska kriza vse hujša. A ne odzivajo se vsi enako.

V Italiji zaradi gospodarske krize narašča število samomorov med brezposelnimi. Uradna statistika pravi, da si vsak dan vzame življenje po ena brezposelna oseba. Vsak teden si vzame življenje tudi po eden od manjših podjetnikov s severa, saj niso kos svojim obveznostim in ne vidijo izhoda.

Obstaja pa tudi drugačen primer, ki ga vredno poznati.

45 let star inženir je izgubil delo: tovarna je zaprla obrat kljub temu, da je imela naročila in zdrave osnove. Kot je običjano za divji kapitalizem, dobiček za lastnike ni bil dovolj velik, odpustili so 42 delavcev, uradnike in kadre ter odšli drugam.

Po prvem trenutku obupa se je naš mož po posvetovanju z družino odločil, da sam ustanovi podobno podjetje, saj je dobro poznal možnosti in kliente. S pomočjo prijateljev je našel primeren prostor in prodal svojo hišo, se preselil v manjše stanovanje in postavil na noge svojo firmo. Po kratkem obdobju mu je uspelo zaposliti 15 bivših kolegov in zdaj uspešno delujejo.

Ta zgodba o pogumu, o zaupanju vase, o čutečem povezovanju med ljudmi, o družbeni odgovornosti. Ali ni primerna za naš čas?

Zakaj bi pustili, da se dogaja samo to, kar kdo določa za nas? Nismo še izmerili vseh razsežnosti naše svobode in naših možnosti.. Nič ni močnejše od povezovanja, ko je treba ustvariti kaj novega, lepega in koristnega za vse. Ko se osebni pogum in iznajdljivost povežeta z ljudmi, ki želijo isto, se rodi uspeh.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...