Pojdi na glavno vsebino

Blagslovi svoj nered

V zanimivi knjigi Tvoje srčne želje (Sonia Choquette) avtorica pripoveduje o svoji izredni mami, ki je v kaosu govorila: »Blagoslovi svoj nered!«. Iz njene knjige je tu nekaj zanimivih in navdihujočih citatov o željah. Primerno branje za vstop v novo leto!

 Nejasna želja ne omogoča premikanja proti cilju.

Najbolj jasno pa je vedno tisto, kar si želiš in lahko uresničiš prav zdaj. Kaj si zdaj najbolj živo želiš, to je vprašanje! Samo jasnost tega hipa ustvari jasnost naslednjega.

Daljni cilj ima veliko postaj. Nobene ne moreš preskočiti.

»Vse ali nič« je v bistvu neresen pristop. Visokoleteči cilji so lahko prikrita sabotaža. V njihovem imenu zanemarjaš svoje prave trenutne potrebe, ki bi te privedle tja.

Želje, polne strasti in vznemirjenosti, so žive. Želja te mora očarati, da si jo lahko predstavljaš.

Razišči svoje strahove. Kaj od vsega tega je res? Kako vemo, da je res?

Kako bi se počutili v sebi (v svojem telesu), če bi imeli, kar sanjamo?

Ali zavračaš, kar si res želiš, ker ni dovolj imenitno? Ker to nikomur ni važno? Niso morda spregledal kakšne ključne potrebe v svojem življenju?

Oddahni se za hip od prihodnosti. Zdaj poglej, kaj si že ustvaril in praznuj. Dolgo in do dna. Šele potem nadaljuj.

Ali misliš, da je tvoja želja po denarju pohlep? In da tvoja želja dokazuje, da si nespokorjeni grešnik, ki ga mora doleteti pravična kazen za napuh in predrznost? Zakaj naj bi med vsemi, ki so brez denarja, ti imel pravico do denarja?

Ali paziš na usklajenost želja? Na prednostno lestvico? Ti je jasno, katero je zaporedje, ki si ga želiš in je primerno zdaj?

Stroj »da« deluje tako, da sledimo izrečenim prepričanjem. Kar si rečemo, izvajamo.

Poglejmo ta samogovor. Tragikomično dosleden je. 1. Grozno si želim srečati pravega partnerja. Da. 2. Ampak ne verjamem, da je kdo primeren zame. Da. 3. Morda bi ga lahko iskala. Da. 4. Ah, zdaj mi ni do tega. Da.

Odločitev pomeni, da si sanje vzel za svoje. Poti nazaj ni, most je porušen.

Sedeti ob Bogu, ki pomaga ... to je lep občutek.

Domišljija je maternica tvojega življenja. Varuje tvoje želje, medtem ko se razvijajo, dokler niso nezadržne in jih ne moreš več ustavljati. Takrat se rodijo in odidejo v svet. Vsaka želja se najprej rodi v domišljiji.

Vajeni smo tega zakona: Ljubi svojega bližnjega namesto samega sebe. N

ekateri jezno čakajo, da bodo poplačani za dobra dela po smrti, ker tu niso. Ko se enkrat odločiš, ne omahuj, ne zamujaj in daj prednost temu, kar je zdaj na vrsti.

Ne sprašuj se, ali si pri volji, ali si prepričan, ali bi ... to je treba opraviti pred odločitvijo. Odstranjuj ovire na svoji poti: zapravljanje časa, poslušanje ljudi, ki se samo pritožujejo, opravki, ki niso nujni, vse, kar moti in ni konstruktivno.

So ljudje, ki uživajo v negativnosti, v vznemirjenju, ki ga povzročajo. Bodi daleč. Zaščiti se pred škodljivci, ki grizejo tvoje sveže poganjke. Vračaj se v svojo spokojno,tiho sredino.

Šele na polovici poti se ti vesolje približa in ti stopi naproti.

Intuicija začne delovati šele na določeni stopnji.

Stopnje: 1. Zaželim si iz srca 2. Verjamem, da je možno 3. Opazim priložnost 4. Premagam stari navado, storim nekaj drugače 5. Pomoč mi stopi naproti

Ko ti kdo potisne glavo v vodo, da ne moreš dihati in iščeš zrak, da bi živel ...veš, kaj je prava želja. Ko si tako močno želiš česa, je šele tvoja želja dovolj močna in si pripravljen na učenje.

Moliti za pomoč, a zlasti za to, da bi jo videli in sprejeli ... namesto da ostajamo v udobni družinski bedi.

Disciplina ni v tem, da se mučiš in da se kaznuješ. Je sodelovanje z željo.

Kristus ni rekel: »Vstani, nosil te bom.« Rekel je: »Vstani in hodi.«

Kadar čutiš, da je kaj nujno, se najprej pomiri. Oglaša se strah in te priganja, ne pusti se voditi od svoje preplašenosti.

Želja ti daje čas in te pomirja. 

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...