Pojdi na glavno vsebino

Zelenje v duši

Kaj ponuja pomlad?

Pomlad prebuja predvsem našo potrebo, da bi ljubili. Tako kot morda nekoč, ko smo še verjeli v življenje, v novo, v tisto, kar pride od daleč in spremeni vse …

Potreba, da bi ljubili, je povezana z željo, da bi bili ljubljeni, a ni isto. Drugi lahko ljubi ali ne, a mi lahko ostajamo v ljubezni tako, kot diha zemlja pod pomladnim nebom, odprta in pripravljena. Lahko se mehčamo, lahko dvigamo sokove, lahko pustimo, da korenine iščejo hrano in vodo za tisto, kar hoče rasti iz nas.

Pomlad nam ponuja možnost, da zaslutimo, kako močna je v nas želja, da bi ljubili do dna, in nas podpira s tem, da izraža ta zanos. Lahko jo gledamo in dopuščamo, da deluje na naše telo, srce in misli.

Naj pomlad ne mine, ne da bi vsak od nas pognal vsaj en nov cvet.

Pomlad prihaja s pticami, ki znajo prebiti ledene čase drugje in si vedno poiskati kraj, kjer se življenje nadaljuje. Ne razmišljajo, kako daleč je treba oditi, da najdejo tople kraje za svojo prihodnost. Lastovka nam pove, kako je treba živeti, da se pomlad lahko vedno spet obnovi: premakniti se je treba za rodovitnimi sanjami, pa naj bo pot še tako dolga.

Ne bojmo se naporov, ker ne utrujajo. Zapuščanje svojega hrepenenja ubija, zato nekateri pomladi občutijo veliko utrujenost. Delo za cilj, ki hrani srce, pa daje moč ... in duša ozeleneva.


Nihče se ne more spustiti v svoj pekel sam.
Nihče ne more priti na svetlo sam.
Nihče se ne nauči govoriti sam.
Hvala, Josipa, za vse rojeno na tej poti.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...