Pojdi na glavno vsebino

Zbogom, ljubi Bogdan

Skupaj z vami se želim posloviti od svojega ljubega prijatelja Bogdana Žorža, ki je danes zjutraj umrl.

Zbogom, Bogdan, srčni človek, velika duša.

Dolga desetletja si bil varuh otroštva na Slovenskem. Nekoč si mi rekel, da kar ne moreš verjeti, koliko zlorabljenih te išče, toliko si jih tolažil in spremljal nazaj v življenje, otrok, žensk ... Neutrudno si odgovarjal na klice in pisma mladih, ki jih nihče ni poslušal. In toliko si jih boleče izgubil, ki niso prerasli svojih stisk.

Tistim, ki so se nosili visoko, si si upal povedati, kar misliš, saj nisi imel kaj izgubiti. Nisi poznal zavisti in ne samoljubja. Nobenega imenitnega položaja ti ni bilo treba braniti, saj ga nisi nikoli dobil, tudi tebi namenjenih nagrad, priznanj in odlikovanj ne pomnim.

Naj te počastimo zato vsi, ki smo te neizmerno cenili. Mlajše si nas vedno upošteval in skrbel, da bi se počutili samostojni, enakovredni, čeprav smo znali neskončno manj od tebe.

Počivaj v miru v svojem vinogradu, kjer si zasadil toliko nepozabnih in rodovitnih besed tolažbe. Kadar si nas objel, nam je bilo toplo v srcu, ker si bil goreče živ in ljubeč, in tako bo vedno, ko se spomnimo nate.

Hvala ti

Alenka


Nihče se ne more spustiti v svoj pekel sam.
Nihče ne more priti na svetlo sam.
Nihče se ne nauči govoriti sam.
Hvala, Josipa, za vse rojeno na tej poti.


Preberite še

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...