Pojdi na glavno vsebino

Tvoja karavana

Kjerkoli smo, nismo sami. Mala zgodba za vas.

Karavana se prebija na dolgi poti skozi puščavo.

Dragoceni tovor je treba prinesti na cilj. Popotniki so tihi, utrujeni, poviti v oblačila proti pripeki in mrazu, a močni in opremljeni. Počasi, skozi peščene viharje, trda tla in redke oaze se premikajo proti cilju. Dragoceni tovor je črpalka za vodo, ki bo rešila njihovo skupnost, ujeto v mestu, kajti izviri so se pogreznili v veliko globino. Vsega imajo v izobilju, a izvir je nedostopen in žeja vse hujša.

Neko noč karavana obstoji na poslednjem griču in kočno zagleda rojstno mesto. V temi se planjava neštetih oken, za katerimi vsi bedijo v pričakovanju, zdi ocean hrepenečih zvezd. Popotniki počasi zdrsnejo do vhodnih obokov in odložijo dragoceni tovor na pravo mesto. Poženejo mogočno črpalko in jo stražijo celo noč do zore.

Zjutraj v mestu zažuborijo vodometi, sveža in ljubljena voda priteka v domove in vrtove. Vse je zaživelo in si opomoglo od velike preizkušnje. Popotniki so prevzeli vodenje mesta in skrb za svete izvire.

Kjerkoli je zdaj tvoja karavana, s hvaležnostjo počakaj na njen prihod, kajti nikoli ne bo pozabila rojstnega mesta, zgrešila svojega cilja in izgubila svojega rešilnega zaklada zate.


Nihče se ne more spustiti v svoj pekel sam.
Nihče ne more priti na svetlo sam.
Nihče se ne nauči govoriti sam.
Hvala, Josipa, za vse rojeno na tej poti.


Preberite še

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...