Pojdi na glavno vsebino

Reci večkrat NE, da bo več ljubezni v tvojem življenju

Preprosta misel za bolj sveže življenje v novem letu: večkrat reci NE.

Težko je reči ne, ker drugi, ko dobi negativen odgovor na svojo prošnjo, zahtevo ali tiho pričakovanje, gotovo ni očaran, zadoščen in prevzet od hvaležnosti do nas. Ne objame nas, ne reče:«Kako sem srečen, srečna za tvoje iskrene besede. Rad(a) te imam, ko govoriš resnico in iz srca in se ne siliš ustreči.« Te izkušnje nismo imeli in jo tudi danes navadno zaman pričakujemo ...

Toda to darilo lahko MI damo drugim in se hvaležno odzovemo, ko si iskreni.

Tako vadimo ljubečo odprtost in vez, v kateri je vedno prostora tako za da kot za ne in oboje ENAKO prispeva k bližini. Učimo se počutiti dobro, ko sami rečemo ne, in enako dobro, ko dobimo kakšen ne od drugih.

Zato je dobro tudi prostovoljno vaditi NE, ker nam je to tuje, težko in prav nič prijetno (vsaj zame to velja). Treniramo občutek, da imamo pravico do tega, da rečemo NE, da je dobro in da nam daje vrednost, nas potrjuje kot svobodno bitje. Ne rečem, da mora biti vse eno samo zavračanje uslug in prijaznosti, nasprotno. A vsaj en jasen, čist in občuten NE na dan je kot svež zrak, kot prezračevanje doma, da ne bo zmanjkalo kisika za dobre misli in res prisrčne nasmehe.

Zato vam želim novo leto, v katerem bosta ne in da hodilo v paru z roko v roki, ker oba služita isti ljubezni.


Nihče se ne more spustiti v svoj pekel sam.
Nihče ne more priti na svetlo sam.
Nihče se ne nauči govoriti sam.
Hvala, Josipa, za vse rojeno na tej poti.


Preberite še

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...