Pojdi na glavno vsebino

Prava odločnost

Nekateri se nikoli ne počutijo dovolj pripravljene za trajnejšo odločitev. Začnejo, a kmalu začutijo negotovost moč ovir in se zato odpoveju cilju. Raje se preselijo v novo pobudo. Si res želimo živeti v spremstvu neizpeljanih pobud?

Odločnost ne pomeni, da presekam negotovost in se vržem …

Pomeni, da sprejmem negotovost in se podam na pot s svojo opremo vsega, kar že zmorem in znam. Pomeni vedeti, da imam bistveno - pripravljena sem na učenje, težave, strah in krize, obenem pa zaupam v življenje, solčloveka, okoliščine.

Moja odločnost me nosi naprej, kot nosi ocean želvo, ki pozna v svojo smer. Zamah za zamahom potuje, skromno in obenem zanesljivo.

Odločnost je nasmeh ob odhodu, objem starih navad, ki jim pomaham v slovo, jasen pogled v prvi mali korak zdaj.

Je veselje nad seboj, ker želim uživati sebe, kot sem. Zapustila sem za seboj sanjo o možni popolnosti, ideale o sebi, odvisnost od notranjega kritika, ki nikoli ne reče, da lahko odpotujem proti svojemu cilju, saj še nisem na višini ... Ne želim ga več prepričevati. Ne zmore radosti in prenove.

Diham negotovost, v njej je življenje. Zarodne celice v meni še niso razvite, a nosim jih in razvile se bodo in umestile tja v meni, kjer jih bom jutri potrebovala. Sproti.

Ker sem eno z srcem, dušo in telesom.

In zdaj čutim varno objetost, kajti cilj, ki je daleč na obzorju in ga ne vidim, me je vzel v naročje tisti hip, ko sem ga zares vzljubila.


Nihče se ne more spustiti v svoj pekel sam.
Nihče ne more priti na svetlo sam.
Nihče se ne nauči govoriti sam.
Hvala, Josipa, za vse rojeno na tej poti.


Preberite še

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...