Pojdi na glavno vsebino

Neverjetni strah

Ko se uresniči želja, se lahko sproži plaz strahov in obramb.

Poslušajte to zgodbico, ki je resnična. Spremenila sem samo podrobnosti.

Starejša gospa si je že leta želela sliko, ki ji je pomenila srečo in razkošje.

Dolgo je varčevala, jo s težavo našla in vsa navdušena naročila.

Tistega dne, ko bi morala iti po sliko v trgovino, se je zbudila zgodaj zjutraj z obupnim občutkom tesnobe in neskončno utrujena. V glavi je zaslišala sliši svoj glas, ki je turobno govoril:

»Kakšen smisel ima ta slika, saj bom umrla ...« Rabila je več dni, da je dojela, da gre za prastar odpor do uživanja in navdušenja nad svojo sposobnostjo, da kaj doseže.

Ob pogovoru sva ugotovili, da je v davnih letih doživljala toliko ponavljajoče bolečine ob neuresničenih željah, da se je nekoč še kot otrok nevede odločila, da bo ob vsaki veliki želji »ustavila« telo, naredila v glavi praznino in se ne premikala, dokler je želja ne bo minila. To se ji je potem prikazovalo kot »utrujenost«. Večino življenja se ni sploh zavedala, da si česa želi, bila je samo kronično utrujena.

No, zaključek zgodbe je srečen: kupila je sliko in jo uživala še dolgo, a tudi glede ostalih želj je sebi pustila, da se oglašajo in jo »premikajo«, da kaj stori, se poteguje za svoje cilje, se izraža, čuti …

Če bi vedeli, kako globoko se lahko bojimo uresničene želje! S seboj (a tudi z drugimi) bi bili bolj potrpežljivi, namesto da se priganjamo, naj vendar že kaj naredimo zase, »saj zmoremo«.

Uresničena želja je velikanska sila, ki mogočno trese vrata našega zapora.

Zato je tako pretresljivo dobiti, kar smo hrepeneli.

Zato rabimo čas in pomoč, da prestopimo v prostranme pokrajine obdarovanosti, če smo se leta in leta ali celo življenje skrivali pred vsem, kar si najbolj želimo.


Nihče se ne more spustiti v svoj pekel sam.
Nihče ne more priti na svetlo sam.
Nihče se ne nauči govoriti sam.
Hvala, Josipa, za vse rojeno na tej poti.


Preberite še

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...