Pojdi na glavno vsebino

Namesto kamna v srcu … ptica

V tej družbi je veliko zamere in jeze, zelo veliko. Leži nam na srcu kot kamen, ki bilki ne pusti, da bi rasla.

Naučili so nas, da je treba ali potrpeti ali odločno napadati. A oboje nas muči. V trpkem prenašanju deluje grenkoba. V napadanju deluje gnev. Oboje ustavlja našo življenjsko moč. Pomaga nam le tretja pot, izstop iz ali-ali-.

Res, veliko krivic se dogaja, toda najti krivca in ga obtožiti ne pomaga do pravih idej in ne odpravi krivice. Oddahnemo si šele, ko naredimo korak v ljubečo ustvarjalnost.

Pritoževanje nas ne nahrani in nas ne potolaži. Tudi če so okoliščine zelo negativne, kot na primer izguba službe, bolezen ali razpad odnosov, je vedno mogoče graditi boljše pogoje zase in za druge. Obenem je to tudi edino, kar prinese olajšanje.

Potrebno je poskrbeti za svojo notranjo razbremenitev, najti izgubljeno suverenost in se povezati z ljudmi, ki želijo graditi. Šele to spremeni ozračje, rodi dobre ideje … in življenje se premakne. Dobra možnost, nova zamisel, uvid v potrebni korak … vse to se dvigne le iz olajšanega srca, ki je odvalilo svoj kamen.

Šele tedaj poletimo v svet in najdemo drevo za svoje petje. Za drobno pesem tega dne. Ker naj ne mine dan, da bi je ne zapeli.

Človek je srečen le, ko kaj ustvarja iz svojega upanja.

Človek mora biti ptica vsaj za hip vsak dan, da ne pozabi neba nad seboj.


Nihče se ne more spustiti v svoj pekel sam.
Nihče ne more priti na svetlo sam.
Nihče se ne nauči govoriti sam.
Hvala, Josipa, za vse rojeno na tej poti.


Preberite še

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...