Pojdi na glavno vsebino

Kaj je čudež?

Ljudje si vsi želimo čudežev, še zlasti tam, kjer se nič ne premakne, pa smo naredili že vse. Dobra novica je, da čudeži obstajajo.

Čudež je preprosto to, da po daljšem času (ni vedno tako, a navadno je …) spremenimo pogled na stvar in s tem pridobimo novo sposobnost delovanja. Nov pristop pa vedno spremeni odzive okolja, ki se »čudežno« spremenijo.

Čudežno je tisto, kar se običajno ne dogaja, v kar nihče ne verjame kot možno in kar si ne upamo pričakovati, a kar globoko upamo, sanjamo, želimo.

Čudež je to, da nenadoma doživimo sebe, kako mirno govorimo z osebo, s katero smo se prepirali že celo življenje.

Čudež je, ko opazim, da mi ni več hudo, ko mislim na staro bolečino, in začutim nepoznano toplino v prsih.

Čudež je, ko se iz srca nasmehnem neki zamisli, ki me je vedno strašila.

Kaj se je zgodilo?

To se ne dogaja samo od sebe, ampak zato, ker smo dolgo delali, želeli, gradili, hodili v svojo smer. Dokler spremembe ni, sploh ne čutimo, kaj vse smo že naredili. Dokler ni bistvenega premika, se nam zdi, da smo zmeraj na istem mestu in da se nič ne dogaja.

Šele ob prvem dogodku, ki nas preseneti kot mali čudež, ozavestimo, da smo že visoko v hribih.

In da je bilo nebo ves čas blizu in da je videlo naše prizadevanje.

Čudež je naravni dogodek, ki sledi srčnemu delovanju.

Ne morete ga zamuditi in zgrešiti, če vas vodijo iskrenost, poštenje in pripravljenost, da slišite odziv sveta. Kadar stvari ne gredo po naših željah, je možno, da se ne zavedamo, kaj počnemo. Mislimo, da delamo dobro, pa ni res. Takrat nam življenje pomaga tako, da ruši naše dosežke. Hiše svoje nesreče ne moremo nikoli do konca dozidati, ker nam nekaj v nas samih to preprečuje. Noče, da se tam naselimo in ustavimo in odmremo resnici.

Čudež pa pove, da smo na pravi poti.

Naj nam praznični čas odpre notranjo pripravljenost na porušenost, če veter življenja to odloči, in na čudeže, da bomo videli, kaj vse dobrega smo že ustvarili in kako blizu so zvezde.

Rušenje in čudeži nastopajo pogosto skupaj, saj gre za isti cilj: za podporo našemu uresničenju, izpolnjenosti čistih želja.


Nihče se ne more spustiti v svoj pekel sam.
Nihče ne more priti na svetlo sam.
Nihče se ne nauči govoriti sam.
Hvala, Josipa, za vse rojeno na tej poti.


Preberite še

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...