Pojdi na glavno vsebino

Izpelji, da razumeš

Zakaj je bolje izpeljati stvari kot pustiti na polovici, kar smo začeli?

Ne samo zaradi neke idealne doselednosti! Vztrajati zato, ker je treba in ker nočemo bitki reve res ni dobra podpora za naše dostojanstvo in samospoštovanje.

K vztrajanju se lahko preporosto povabimo, ker je smiselno in koristno. Šele ko svojo pobudo zaključimo, se namreč pokaže, kakšne sadove daje. Globlje razumemo, kaj nas je gnalo. Jasneje občutimo svoje odločitve. Z večjo gotovostjo bomo drugič odločali v podobnih zadevah.

Skratka, splača se nam izpeljati, da vidimo zaključek, namesto da si ga predstavljamo in vnaprej sklenemo, da že vemo, kako bo. Presenečenj ne bo manjkalo.

Življenje nam skozi izide naših načrtov sporoča zelo pomembne, včasih celo usodne resnice, ki nam niso dostopne drugače kot po izpeljavi.

Res, včasih je potrebno skočiti z vlaka, ker drvi v prepad, in vztrajati v načrtu bi bilo noro. A še veliko bolj pogosto se dogaja, da sedimo na vlaku, pa ne vemo, kod se vozimo. Če prezgodaj izstopimo, bomo vedno tavali v neznani deželi - v svojih notranjih pokrajinah, ki jih nikoli ne spoznamo.


Nihče se ne more spustiti v svoj pekel sam.
Nihče ne more priti na svetlo sam.
Nihče se ne nauči govoriti sam.
Hvala, Josipa, za vse rojeno na tej poti.


Preberite še

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...