Pojdi na glavno vsebino

Dragocena zase in za svet

Vsak hip veš, česa si potrebna, in vsak hip lahko kaj storiš za to. Tako postaneš dragocena.

Veliko je ciljev, ki jim vsak dan sledimo: kaj narediti, kaj doseči, komu ustreči, koga v kaj prepričati .. Vse se zdi važno, da se bomo počutile dobro in da bomo imele mirno vest. Gibalo našega dneva največkrat nima zveze s tem, kar giblje naše veselje do življenja in občutenje lastne vrednosti. Mislimo, da je uravnavanje sveta zunaj nas pot, ki pripelje do dobrih občutkov.

Toda mi smo dragoceno in kraljevsko bitje, ki se lahko vsak hip vpraša, česa smo potrebne. Dobre besede? Pogleda v nebo, vdiha in počitka v trenutku brezskrbnosti? Minute tišine in zamaknjenosti globoko v obzorje, kjer živi naša želja? Obleke v omari, ki je najlepša? Pogleda v zelenje, kjer čutimo, da se obnavlja življenje?

Vsak hip lahko vem, kaj me oživi, vsak hip v meni živi sposobnost, da to poiščem in zaužijem, navdušim sebe za svoj cilj in pritegnem še druge v praznovanje življenja. Zmeraj najdemo koga, ki se želi veseliti naše bližine in ceni trenutek, v katerem uživa našo vrednost. Tako sejemo obilje in upanje ter podpiramo tiste, ki si tudi želijo istega in ne najdejo podpore.

V enem samem trenutku je zaobjet cel naš svet, ki ga spremenimo z ustvarjalnim, živim dejanjem.

Ni nam treba velikih akcij in projektov za boljši jutri, da se počutimo pomembne in vplivne.

Če se večkrat na dan vprašamo, česa smo tisti hip potrebne, in dvignemo svoje ustvarjalne sposobnosti, da si to podarimo, delamo za mir, za povezanost med ljudmi in za blagor sveta.


Nihče se ne more spustiti v svoj pekel sam.
Nihče ne more priti na svetlo sam.
Nihče se ne nauči govoriti sam.
Hvala, Josipa, za vse rojeno na tej poti.


Preberite še

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...