Pojdi na glavno vsebino

Ali bomo morali ponoviti razred?

Naše glave so pogosto podobne razredu, v katerem učitelj neuspešno opozarja na izpitno snov.

Ko si želimo naprej v kaj višjega, bi bilo treba ohranjati zbranost na cilj. Želja naj bi zasedla našo zavest in jo vodila v odkrivanje poti, v pripravljenost na vajo, v utrjevanje novih sposobnosti, v povezovanje novega z vsem, kar že živi v nas in želi pomagati v skupni preobrazbi.

Naša glava pa je podobna razredu, pred katerim se učitelj trudi z zahtevno vsebino, a v hrupu vsak dela svoje in neodgovorno klepeta. Pa vsi vedo, da se bližajo izpiti, in vsi si tudi želijo izdelati. Razred se zanaša, da bo že nekako šlo.

Taki smo tudi sami: imamo načrt za novo, osrečujočo idejo, vizijo upanja, a misli cel dan klepetajo in razsajajo po svoje, brez upoštevanja dejstva, da nas čakajo preizkušnje in da nismo pripravljeni. Pa bi radi bili uspešni, ko bo napočil čas preverjanja.

Naj razred v glavi utihne, zberimo se.

Pustimo se voditi in pripravljati, ker prestopa v višji razred, kamor si želimo, ne bomo uresničili s klepetanjem.

Zato izberem tisto misel v sebi, ki sem ji poverila svojo novo smer, in ji prisluhnem s celim bitjem. Vračam se v jedro, v pozornost ... in ne poslušam misli, ki me raztresajo in jim ni nič mar za moje želje.

Ne kratkočasim se, ko je čas učenja, ampak nategujem ušesa: kaj mi pripoveduje življenje o tem dnevu? Kako naj vadim novo smer?

Poslušaj in vadi, kar ti koristi, pravi Sreča, oblečena v učitelja.


Nihče se ne more spustiti v svoj pekel sam.
Nihče ne more priti na svetlo sam.
Nihče se ne nauči govoriti sam.
Hvala, Josipa, za vse rojeno na tej poti.


Preberite še

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...