Pojdi na glavno vsebino

Želja nas preobrazi

| Izvirna strokovna vsebina Josipa Prebeg, napisala Alenka Rebula.

Postati čuteče orodje svojih želja ... ali ni to lep cilj?

Želja, da bi kaj uresničili, in načrt, je pravzaprav želja po preobrazbi in spremembi sebe.

Taki kot smo, načrta ne moremo izpeljati, načrt hoče novega človeka, pa čeprav v majhnih stvareh. Potrebno je iti v nedoživeto.

Načrtovanje na že samo na sebi, če je resno in iskreno, doseže, da storimo kaj neobičajnega, novega.

Zato nima smisla čakati, da bo možno narediti kaj večjega. Možno postaja zato, ker kaj malega storimo že tu, zdaj. Šele dejanje materializira naš namen in sproži živi občutek, izkušnjo, da smo lahko tudi drugačni, kot se poznamo.

Preobrazba se dogaja skozi tisoče prehodov in vsak je bistven, enako pomembne in zahteven za naše stare navade. Skromnost je v tem, da vem, da zmorem malo naenkrat, gotovost pa je v tem, da vem, da zmorem take malenkosti tisočkrat tisoč.

Šele ko bomo zadovoljni s sabo ob vsakem najmanjšem koraku, bo jasno, da se je kolo naše usode zares začeli obračati v drugo smer.

Če bi vedeli, kako dragocena je vsaka mala sprememba, in kako vsako srčno dejanje sproži svoj srečni plaz, bi se bolj navduševali nad vsem, kar nam je uspelo narediti za milimeter drugače kot že leta. In zmogli bi neskončno vzdržljivost, ker bi bili sproti dovolj srečni in navdušeni nad seboj.

Napišimo si kdaj, kaj smo čez dan naredili malo drugače, in bo očitno, kako to gre!


Oznake: osebni razvoj


Preberite še

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...