Pojdi na glavno vsebino

Zaslužiti več

| Izvirna strokovna vsebina Josipa Prebeg, napisala Alenka Rebula.

Zaslužiti več

Vsi bi verjetno radi zaslužili več. Toda premislimo, kaj je potrebno vložiti in dati od sebe.

Veliko ljudi srečujem, ki bi radi zaslužili več.

Zelo malo pa je takih, ki se zavedajo, da vsak evro več pomeni nekaj dela več, nekaj časa več, nekaj nalog več, nekaj stikov več, nekaj obremenitev več.

Zlasti mladi pogosto vidijo le bleščeči videz tistega, ki je že (zlahka?) uspel in mu je navidezno vse steklo kot po olju. Starejši pa zagrenjeno pogledujejo po politikih in lisjakih, ki brez napora pridejo do bajnih plač na račun drugih.

Vse to razgledovanje po tem, kar počne kdo drug, je izguba časa. Koristno in plodno pa je pomisliti, kateri bi lahko bil naš kratkoročni in dolgoročni cilj, sesti k mizi, si ga napisati in začeti s prvim korakom že danes.

Poznati moramo sebe, svoje potrebe, svoje meje. Zelo dobro je treba vedeti, koliko časa in energije želimo vložiti. Koliko želimo DATI.

Skrivnost pridobivanja denarja je namreč v zahtevni posebnosti tega dogajanja: potrebno je  veliko VLAGATI in nekj časa nič ne zaslužimo, ker nobena njiva obilja ne rodi takoj. 

Zato tisti, ki hoče dobiti več, pa ne razmišlja, kaj bo dal, ne pride nikamor.

Svojemu načrtu lahko podarimo veliko stvari: nekaj minut zbranosti in ljubezni na dan, nego svoje ustvarjalnosti, učenje, iskanje novih znancev in prijateljev, ki nas lahko kaj naučijo, premislek vsega, kar ni uspelo, in ugotavljanje novih možnosti. Skratka, dela ne manjka.

lepo je misliti na to, da nam svet lahko podari več. Glavno, da ob tem vemo, da želimo dati več svetu tudi mi. Čebela nabira hrano in obenem oplaja svet. Naj nas navdihuje s svojo prizadevnostjo, ki je obenen lahkotna, lepa in potopljena v cvetenje.


Oznake: osebni razvoj osebni odnosi denar uspeh


Preberite še

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...