Pojdi na glavno vsebino

Posej kaj novega

| Izvirna strokovna vsebina Josipa Prebeg, napisala Alenka Rebula.

Posej kaj novega

Vedno obstaja še druga stran zaskrbljujoče resnice. Tista, s katero se ne ukvarjamo.

Te dni so italijanski dnevniki poročali o odkritju žarka, ki lahko uniči plastiko. Ob tem sem takoj pomislila na podobno novico, ki sem jo brala pred časom, da določene rastline razgrajujejo jedrske odpadke. V obeh primerih gre za svet ekoloških katastrof, ki prebujajo obupen občutek, da je že prepozno.

Nič drugače ni z našim življenjem. Kolikokrat sem pomislila, da je že prepozno in da se lahko samo še vdam ... pa se nisem mogla. Res, ne moremo se vdati, ker življenje v nas išče izhod in ga tudi pozna. Ve, da vedno obstaja korak v drugo smer. Zato vztrajamo.

Vedno obstaja še kaj, na kar nismo pomislili in vedno se lahko pojavi nenapovedan obisk pred našimi vrati. Drugače povedano: misel, občutek, vizija lahko se lahko odprejo kadarkoli in me opozorijo, da moj pogled na realne možnosti sploh ni izčrpen. Vse je lahko tudi drugače. Osvetljeno. Prebujeno. Prodorno. Izvirno. Neznano in odprto. Če se vdamo in upamo, da se bo kaj rešilnega zgodilo, se ne zgodi. Če iščemo, ker želimo in verjamemo, da se lahko zgodi, se počasi in neizogibno začne dogajati.

Sami lahko presodite, koliko časa v dnevu porabite za pritoževanje in nezadovoljno opazovanje dogajanja, koliko pa za iskane novih zamisli, spreminjanje zornega kota in odpiranje neznanemu. Večina ljudi za nove občutke in zamisli ne porabi niti pet minut na dan.

Kako bi lahko potem novo sploh našlo pot do njihove zavesti, oči in ušes?

Obračanje usode se dogaja tako, da dobijo spremembe prostor v našem dnevu. Da posejemo kaj novega na svojo njivo, če hočemo jesti drugačen kruh ... Kruh s cvetjem.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...