Pojdi na glavno vsebino

Zanimiva izkušnja

| Izvirna strokovna vsebina Josipa Prebeg, napisala Alenka Rebula.

Pogosto si ženska domišlja, kako drugače bi se počutila, če bi bila fizično popolna. V reviji Riza sem našla zamisel o vaji glede tega.

Vajo sem nekoliko priredila. Poskusite jo narediti, saj zahteva le kakih deset ali petnajst minut. Zabavna je in odkrije nam marsikaj o našem notranjem svetu.

Postani popolna

Sedete in zaprete oči ter pomislite, kako bi lahko čudežno izpopolnile svoj videz. Popravite vse, kar želite, od teže in drže in stanja mišic do kože, las, obraza … skratka, omejitve ni nobene, privoščite si karkoli. In ne moralizirajte in ne dopovedujte si, da ste v redu, kot ste. Igrajte se, kot da ste nedolžen otrok.

Drugi del vaje ima dva dela:

1) v vsej svoji čudoviti popolnosti nadaljujte s fantazijo in v mislih stopajte po stanovanju. Kako se počutite v novi podobi? In kaj zdaj lahko naredite s to popolnostjo novega in drugačnega ? Poskusite se doživeti v tej novi verziji in opazujte svoje občutke. Presenetili vas bodo. Morda boste ugotovile, da vam popolnost sploh ni prijetna, morda, da lahko ta občutek vzdrži tudi brez novega videza … Variant je veliko in so zelo osebne.

2) Potem spet razmišljajte: Kako bi se v tako imenitnem počutju oblekla, kam bi šla? Kako bi doživljala odzive na cesti in kako bi to delovalo na počutje? Kaj bi zdaj bilo možno, kar sicer ni možno? Tudi to vas bo presenetilo.

Take prismojene vaje imajo lahko močan učinek na naša prepričanja in prav hitro pometejo s kakšno samoprevaro ali mislijo, ki nas preganja.

Želim vam zabavnih 15 minut, namenjenih poletni osvežitvi naših prepričanj o sebi.


Oznake: osebni razvoj


Preberite še

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...