Pojdi na glavno vsebino

Zamera in življenje

| Izvirna strokovna vsebina Josipa Prebeg, napisala Alenka Rebula.

Pogosto se ne zavedamo, kako smo polni majhnih zamer, da o velikih ne govorimo ...

Zamera izvira iz občutka, da smo bili prizadeti v svojih pričakovanjih, predvsem pa se poglobi s prepričanjem, da to nikogar ne zanima. Predvsem ne tistih, ki bi nas lahko uslišali.

Ker se ustavljamo v svoji prizadetosti, navadno mine kar nekaj časa, da začnemo misliti, kako bi se lahko imeli bolje v dani situaciji, kako ven iz trpljenja brez grenkobe. In zamera narašča. Zakaj je tako, zakaj drugi to počne, zakaj ni drugače, zakaj prav jaz in zakaj zdaj ...

Pot, ki pelje v olajšanje, se začne z izstopom iz odrevenelosti. Prepoznati je treba misli, ki nas vlečejo v brezno. In izbrati, da se ne bomo ukvarjali z njimi, ker nas zanimajo nova, drugačna vprašanja.

Topla roka na srcu nam lahko pove, da je zdaj čas, da se potolažimo in podpremo, si vzamemo prostor za oddih in vračanje moči. Šele potem gremo naprej, ker smo gotovi, da je izbrana smer v naše dobro.

Zamera pelje v labirint teme in bolečine. Občutek, da drugemu ni mar za nas, da so naše želje pohojene, da smo spet ranjeni, da drugim pa še na misel na pride, kako nam je hudo ... vse to je samo tavanje po slepih ulicah.

Izhod iz bolečine ni v zameri, kjer se trpljenje poglablja in širi kot strupena megla.

V zameri ne trpimo le zato, ker je bila krivica tako huda in boleča, ampak predvsem zato, ker si ne pustimo vrniti v svobodo ustvarjanja lepšega, toplejšega življenja.

Podarimo si prostost vračanja, podarimo si praznovanje izhoda.


Oznake: osebni razvoj zamera svoboda

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...