Pojdi na glavno vsebino

Zakaj ne znamo delati z denarjem?

| Izvirna strokovna vsebina Josipa Prebeg, napisala Alenka Rebula.

Zakaj ne znamo delati z denarjem?

Ni slučajno, da ima svetovno bogastvo v rokah nekaj ljudi, ki se okoriščajo z našim neznanjem.

Morda so nas starši učili varčevati, a to sploh ni dovolj. Glavno vprašanje je, da se zavemo, da imamo pravico do te dobrine in da si priznamo, da ji nismo kos. Ni slučajno, da ima svetovno bogastvo v rokah nekaj ljudi, ki se okoriščajo z našim neznanjem. Pritoževanje pa ne pomaga. Saj – kdo pa nas je kdaj učil pregledovati lastne račune, preverjati odločitve, opažati nepoštenosti, načrtovati velike korake, spremljati svoj razvoj? In ali sploh poznamo prepričanja, po katerih se ravnamo? Vem, da nič ne vem … to je bilo moje veliko zdravilno odkritje o denarju v mojem življenju. V konkretnih orodjih, kako sploh začeti, pa je odločilno pomagal moj sin Marko. Imel bo tehtno, a brezplačno predavanje v Sežani 7.5. zvečer od 19.30 do 21h. Vabljeni, ne bo vam žal.

Tu spodaj je njegova predstavitev.

  • Ste imeli kdaj občutek, da financ niste upravljali na najboljši možni način?
  • Se vam je večkrat zgodilo, da vam ni uspelo prihraniti dovolj denarja na koncu meseca oz. vsaj toliko, kolikor ste si ga želeli?
  • Ste kdaj pomislili, da vam je usojeno biti z malo ali brez denarja in da lahko povišajo osebne finance samo nekateri izbrani ljudje?

Če ste odgovorili DA na vsaj eno vprašanje, potem vas razumem, ker sem dolgo doživljal isto.

Marko TutaImenujem se Marko Tuta. Po izobrazbi sem magister matematičnih znanosti in se vsak dan ukvarjam s podatki in analizami. A nisem se zavedal, kako se prav nič ne ukvarjam prav s številkami, ki pa so najpomembnejše in s katerimi imamo opravka prav vsak dan: to so naše finance.

Začel sem se izobraževati v Italiji in Sloveniji na področju osebnih financ, investicij in osebne rasti. V praksi pa sem konkretno uporabljal, kar sem se učil na izobraževanjih. In situacija se je popolnoma spremenila.

Najprej je treba vedeti, kateri so koraki do boljšega finančnega stanja. Še prej pa je nujno treba vedeti, kako postati finančno bolj inteligentni.

Zato vas vabim na novo BREZPLAČNO predavanje

FINANČNA INTELIGENCA oz. KAKO OPTIMALNO UREDITI OSEBNE FINANCE

ki bo v Sežani na Ljudski univerzi (Bazoviška cesta 9), v torek 7.5.2019 od 19.30 do 21.00.

Finančna inteligenca

Nujna prijava na dogodek na naslovu:
financna.inteligenca@gmail.com.

Na predavanju bomo obravnavali naslednje teme:

  • Zakaj vam ne bi nikoli zaželel, da bi postali Loto milijonarji?
  • Ali je denar danes res tako pomemben?
  • Zakaj se nam je težko pogovarjati o denarju in o svojih financah?
  • Ali naša prepričanja o denarju vplivajo na naše finance?
  • Kateri so trije nujni koraki do boljšega finančnega stanja?
  • Kaj sploh pomeni biti finančno inteligentni?

Predstavil vam bom tudi novi enomesečni tečaj, ki ga bom osebno vodil v Sežani meseca maja.

Nekaj mnenj udeležencev prejšnje izvedbe tečajev:

Tečaj je bil zelo dober na več področjih. Super tabela za spremljanje podatkov in je zanimivo, kako tudi psihologija vpliva ogromno. Pridobila sem veliko več znanja, kot sem pričakovala. (Sofija)

*****

Zelo mi je bilo všeč, ker sem prejela praktične informacije in tehnike in pri tem tudi možnost osebne rasti glede prepričanj o denarju. (Magda)

*****

Predavatelj je bil po mojem mnenju zelo profesionalen, pripravljen, redno je odgovoril na vprašanja tečajnikov in bil potrpežljiv z vsemi. (Daniela)

*****

Predavatelj je ustvaril klimo zaupanja in njegov pristop in obnašanje sta bila primerna za to, da so se tečajniki  počutili na njegovem nivoju. (Fabio)

*****

Bilo mi je prijetno. Počutila sem se spremljana. Dobila sem motivacijo. Naredil si vse možno za nas. Ugotovila sem, kje sem šibka in kje ne. Zdaj se počutim manj nebogljena, ko slišim govoriti o financah. (Alenka)


Oznake: osebna rast denar finančna inteligenca

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...