Pojdi na glavno vsebino

Sam ne zmorem, a z vami zmorem

| Izvirna strokovna vsebina Josipa Prebeg, napisala Alenka Rebula.

Sam ne zmorem, a z vami zmorem

Začeti in odnehati, spet in spet ... škodi naši veri vase.

Začeti in kmalu opustiti, kar je bilo nastavljeno, je razšrjena in za vero vase zelo škodljiva navada. V nas se namreč naseli izkušnja in s tem postopoma prepričanje, da nismo zanesljivi.

Veliko bolje je NE začeti, dokler nismo odločeni, da mislimo resno, Presodimo, ali smo predvideli potreben čas in ceno in prevzeli odgovornost za novo pot. Ali smo poskrbeli, da bo ta sprememba imela prostor v naši vsakdanjosti, kot smo je vajeni mi in naši najbližji.

Sebi dokazati, da se nase ne morem zanesti, da ne morem računati nase, da sem oseba, ki prelomi sebi dano obljubo, da sem sebi nezvest ... ruši naše samospoštovanje.

Če je nenehno zapuščanje lastnih odločitev naša kronična težava, pomeni, da temu sami ne bomo kos. Jasnost o notranji prisili je prvi korak, da pridemo iz nje.

Postati sebi zvesti je dosežek, ki zahteva določen proces, vajo, spremstvo in sopotnike. Naša domnevna šibkost je pogosto samo osamljenost, ki govori, da smo potrebni podpore.

Podporo najdemo, če le stopimo ven iz stare navade, da izpuščamo iz rok tisto, kar ljubimo, ker ni nikogar ob nas, ki bi nam pomagal nositi naš zahtevni zaklad.


Oznake: osebna rast zvestoba sebi

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...