Pojdi na glavno vsebino

Vse je lažje, če dobiš podporo

| Izvirna strokovna vsebina Josipa Prebeg, napisala Alenka Rebula.

Vse je lažje, če dobiš podporo

Ne delajmo si iluzij, da je življenje lahko, a obenem se zavedajmo, da imamo čudovite možnosti.

Pogosto doživimo lepa obdobja, potem pa se kaj zgodi. Ali pa smo komaj kaj čudovitega dosegli in že je tu nov zaplet. In kar naprej tako …

Včasih imam občutek, da ob nas hodita dva angela. Eden je tisti brez usmiljenja, ki vali skale na našo pot in nam kaže vse, kar še ne zmoremo, ne razumemo in ne obvladamo. Zmeraj najde kakšno oviro, dogodek, bolečino in strah, s katerim nas presune in dokaže, da je življenje zahtevno in celo kruto. Njegova naloga je, da odkriva najtežjo stran resnice.

Drugi pa je angel usmiljenja, ki vedno najde dobro besedo, daje podporo, pokaže lepoto in moč, dvigne navdih, odpira novo pot, prikliče prave osebe, blagodejno celi in tolaži. Njegova naloga je, da opozarja na moč in možnosti, da odpira vsa obzorja srca.

Zato kljub zahtevnemu in pogosto krutemu življenju lahko hodimo z lahkim korakom. Vidimo vse in čutimo vse, a nismo nevedni, naivni, nepreskrbljeni. Za zavedanje resnice brez olepšav poskrbi prvi angel. A za to, da se ne prestrašimo in ne zbežimo, poskrbi dotik drugega angela.

Zato lahko hodimo z lahkim korakom., ker imamo oba ob sebi. Nismo naivni in obenem nismo razsuti.

Rokovnik oziroma ustvarjalni dnevnik, ki sva ga izdelali z Josipo, se je rodil iz želje, da bi hodili skozi svoj čas tako: z odprtimi očmi, a lahkotno in v veri vase. Skupaj.


Oznake: osebna rast ljubezen do sebe

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...