Pojdi na glavno vsebino

Praznovati svoje delo

| Izvirna strokovna vsebina Josipa Prebeg, napisala Alenka Rebula.

Praznovati svoje delo

Naše delo je vredno praznovanja!

Praznujmo vse, kar so lepega naredile naše delavne roke v tem letu! Vse iskrene ponujene stiske rok, vsak tih dotik v podporo, vse, kar smo naredili dobrega za žival, rožo, živo bitje tega planeta. Za prijateljske besede, za podarjeni čas, za vsak srčno izrečen ali občuten Oprosti, za vsako hvaležno misel, za vse, kar smo naredili za svoje telo, zdravje in rast, in za druge, ki so bili obdarjeni od našega dela. Praznujmo vse, kar smo s svojim vsakdanjim delom odkrili, ohranili in ovrednotili, vse, kar je zraslo zaradi naše nege, pozornosti in predanosti. Praznujmo vse, kar smo se naučili, vsak težek korak, vse prisluženo iz spoznanja, navdiha, dolgoletnega prizadevanja.

Če spoštujemo vse, kar skromnega naredimo sami, bomo znali ceniti tudi vsakega sočloveka, ki dela, in se bomo zavedali, da ni važnejših in manj važnih in častnih del. Mi sami naredimo svoje delo častno s tem, kako ga doživljamo in kako ga znamo braniti pred svetom in se ob tem povezati z drugimi.

Praznujmo torej prvi maj v zavesti, da se proti izkoriščanju ne moremo uspešno boriti z napadalnostjo, ampak z žilavo, vztrajno in nepopustljivo ljubeznijo do dela vsakogar izmed nas in s povezovanjem pravičnih za vse, kar gradi.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...