Pojdi na glavno vsebino

Vera vase v družini

| Izvirna strokovna vsebina Josipa Prebeg, napisala Alenka Rebula.

Vera vase v družini

Letos bomo poleg rednega mesečnega programa Vere vase (po istoimenski knjigi) novembra in decembra usmerili posebno pozornost tudi v družinsko življenje, torej v naše lastno otroštvo in v odnos z otroki, če jih imamo.

Vsi ostajamo celo življenje otroci svojih staršev in rodovne zgodbe. Kaj vse prinesemo s seboj v odraslost, pa se tega niti ne zavedamo! Družina naj bi bila gnezdo, v katerem se v svojem ritmu in v spoštovanju posebnosti vsakega člana opremimo za zahtevno življenje v svetu. A mnogi tega niso doživeli.

zato naj bi skozi leta svoje odraslosti in zrelih let predelovali svojo vpletenost v to zgodbo in ob nastajajoči jasnosti dobili pregled nad dragocenimi sporočili svoje notranjosti: katere so naše potrebe in neizživete možnosti, kako graditi izpolnjujoče življenje po svoji meri, kako v družini podpirati iste dragocene nagibe v naših dragih?

Življenje je zahtevno in nepredvidljivo za vse, a opremljeni lahko potujemo v občutku varnosti in preskrbljenosti, z lažjim korakom in z jasnim pogledom na svoj cilj. Odločeni preseči rodovno zgodbo, a brez zamer in obsojanja.

Praznični ... z lučko v roki.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...