Pojdi na glavno vsebino

Vedno enaki

| Izvirna strokovna vsebina Josipa Prebeg, napisala Alenka Rebula.

Med nami velja, da je poklon, če kdo reče:"Ti pa si vedno enaka, nič se ne staraš!"Kaj, če to ni poklon?

Najzanesljivejši znak vitalnosti je v tem, da se z leti spreminja prav vse v nas: naš videz, naše misli, čustva in vedenje, naši odnosi, naš stil odločanja in povezovanja. Pomeni, da se živo odzivamo na realnost in da ustvarjamo najuspešnejšo varianto sebe v novih pogojih.

Ponavljana v naravi ni, to lahko na silo vzpostavljamo le sami in tako dosežemo hiranje. Le princip spreminjajočega življenja namreč oživlja moč našega bivanja. Odpira rasežnost izkušnje, hoče nam dati več in zato nenehno prebuja radost, navdušenje, zanos za odkrivanje novih možnosti. A obenem nas dramatično odvrača od tega, da bi hoteli ohranjati, kar smo bili.

Bistvo vitalnosti je prav v tem, da ne išče vračanja starih, preživelih oblik obstajanja, ampak ustvarja nove, najprimernejše za uživanje življenja in sebe zdaj. Življenje samo ostaja nepremagljivo v vseh pogojih: pod ledeno skorjo, po atomski katastrofi, v lavi, ki vse pomori na svoji poti. Vedno najdemo nekje skrito gibalo, ki je neuničljivo in se bo po dnevih, letih ali stoletjih uveljavilo z nedotaknjeno močjo. in obnovilo živost svojega prostora.

Prav isto velja za nas, če se le pustimo dotakniti od moči Življenja. Tudi v najhujšem opustošenju preživi iskra rojevanja. To je naša srečna zvezda.

Iskati večno mladost pomeni predajati se smrti.

Se predajati spremembam pa pomeni spustiti Življenje v svoje telo, dušo in srce.

Ni večjega zaveznika za vse, kar si želimo.


Oznake: osebni razvoj


Preberite še

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...