Pojdi na glavno vsebino

Varni na svetu

| Izvirna strokovna vsebina Josipa Prebeg, napisala Alenka Rebula.

Varni na svetu

Varnost je začetek vsega za človeško bitje, glavna podlaga za življenjsko moč. Brez tega se nimamo na kaj nasloniti, ko bi želeli kaj doseči. Občutek varnosti pa si lahko pridobimo.

Po metodi Vera vase občutek varnosti omogočajo odnosi, naša sposobnost, da se povezujemo, podpiramo, poslušamo, prejemamo in dajemo. Varnost nam daje samo objem sveta, ki si ga pridobimo s predanim posvečanjem svoji rasti v odnosih. Predvsem pa potrebujemo uvid v to, kdaj odnose rušimo ali kdaj gradimo. Zvestoba odločitvi, da želimo samo graditi, pa naj se je dogajalo ali se dogaja karkoli, nas globoko umiri in naredi naš svet varen, topel in poln življenja.

Razširjeno je prepričanje, da je za vse krivo otroštvo in da naša neuslišanost v odnosih izvira iz naše prastare prizadetosti. Obstajali naj bi krivci za našo nemoč in to so seveda starši ali pozneje še drugi ljudje, ki so nas ranili. Kako lahko zavzeto zaživimo svoje možnosti, če smo prepričani, da nas je kdo po krivici onemogočil?

V drži žrtve, ki so ji vsi dolžni poravnavo za prestano gorje, ne pridemo nikamor. Nikoli se ne bomo počutili ljubljene, sprejete in željne življenja, če nadaljujemo v tem slogu. Lahko pa se odpremo novim izkušnjam. Vsak korak, v katerem doživimo, da smo sprejeti in slišani, odpre vrata v nov čas.

Vabljeni na naš prvi septembrski seminar, ki se loteva prav te vsebine. Vabljeni v srečanje, ki našemu telesu, srcu in duši daje možnost, da položimo vase prvi temeljni kamen svoje vseživljenjske varnosti.


Oznake: osebna rast občutek varnosti

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...