Pojdi na glavno vsebino

V radosti je tvoj dom

| Izvirna strokovna vsebina Josipa Prebeg, napisala Alenka Rebula.

V radosti je tvoj dom

Vračanje v notranji prostor, kjer se rojevajo sanje, nam daje moč za spremembe.

Ni važno, koliko je trenutno sreče, razumevanja, uslišanosti, denarja in drugih dobrin. Vstopiti v svoj razsvetljeni praznični prostor je možno, če globoko vdihnemo in se povežemo s svojim otroški srcem. Tam zasije, kar znamo sanjati nedolžno: brez grenkobe, brez žalosti, iz orjaške moči svojega hrepenenja.

Tam smo zares doma, kjer nam je najlepše.

V nekem obdobju v življenu, ko mi je bilo izjemno hudo, sem vsak dan zaprla oči in se v mislih sprehodila po čudovito razsvetljeni vasi v snegu in si pričarala izkušnjo, ki sem je bila potrebna: vsaka hiša mi je odprla vrata in ljudje so se me razveselili, me objeli in obdarli, ker sem bila težko pričakovana. Vse to ni bilo res, v resnici se je tiste čase dogajalo prav nasprotno. A občutek mojih sanj me je nahranil, da sem preživela in šla naprej v iskanju življenja, v katerem bom z ljudmi povezana in me bo svet imel rad. Ta spomin me nikoli ni zapustil. Razumela sem, da je sanjati PRAVE SANJE v velikem trpljenju pomembno in rešilno, če ob tem tudi izpeljujemo male konkretne korake v smer njihovega uresničenja in ne odnehamo. Prave sanje pa so samo tiste, v katerih ni nobenega očitanja, nobene nesrečnosti, nobene zavisti, nobene neučakanosti, ko jih doživljamo.

A kadar se nam uresničenje zdi strašno daleč, nam je naša človeška narava omogočila ustvarjanje sanjskih podob. Znajdemo se v izbranih mislih, v občutenju, porojenem iz moči hrepeneja, v doživljanju ljubezni, ki je še ni, a ji hodimo naproti. Ko nam uspe sanjati na ta način, dojamemo, da se občutki rojevajo iz nekega sveta v nas, ki pa je resničen, kajti od kod naj bi se vse to rojevalo, če ne iz tega, kar v resnici smo? Sanje te vrste so izraz najglobljih potreb in nam pomagajo, da nikoli ne ugasnemo svojega obzorja.

Prav to, da sem pogosto gledala v sijaj, ki ga v sebi nisem čutila, mi je pomagalo, da nisem obupala. Podoba razsvetljenega življenja v meni in izven mene se je nazadnje sestavila.

Vsi imamo v sebi prostor, ki je namenjen naši radosti. Včasih ga treba iskati dolgo. Včasih ga ugledamo le za hip in minejo leta, preden se slika utelesi.

A mogočno hrepenenje ohranja čistost srca in doseže, da seme radosti preživi. Posejane sanje čakajo, da si dovolimo svetiti.

Vstopajmo v svoj praznični prostor vsak dan, ker smo ga potrebni. Navdihuje nas, ko je najbolj temno in mraz, in samo tam slišimo zgodbo s srečnim koncem, ki nam je bil nekoč položena v zibelko in jo le mi lahko izpeljemo.


Oznake: osebni razvoj sanje radost

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...