Pojdi na glavno vsebino

V bolečini se premikaj, zaplavaj, dihaj ...

| Izvirna strokovna vsebina Josipa Prebeg, napisala Alenka Rebula.

V bolečini se premikaj, zaplavaj, dihaj ...

Ko nas kaj boli, nas stiska lahko zaslepi in nehamo uporabljati vse v nas, kar je lahkotno, živo in zdravo.

če me boli glava, je moja noga še vedno polna življenja in želje po ugodju. Tu je, meni na voljo, da naredi zame kaj lepega.

Tudi roka je še tu, morda hrbet in prsni koš. Vse je tu z menoj in čaka, da objame glavo, ki je boleča.

Pri Čutečem plesu sem se naučila uporabljati vse, kar morem, da bi objela tisti del, ki mu je težko, ki je ostal sam v svoji muki.

Celo telo sodeluje, da nudi pomoč. Vsi možni gibi se ponujajo, da bi zavalovili okrog dela, ki čaka na posluh, tolažbo, sprejetost.

Zato se premikajmo še in še, ko nam je težko. Kam? K viru vsega dobrega. K tistim delom sebe, ki so najmočnejši. K vsemu, kar nam vliva moč, veselje, upanje, k vsemu,česar si želimo in čutimo, da prinaša olajšanje.

Počitek ni ustavljenost, paraliza, ždenje.

Trpeči del naj počiva v naročju vsega, kar še lahko uživa življenje, dih, darove bližine in sočutja.

V bolečini počiva le del nas, tisti, ki potrebuje počitek. A vse ostalo okrog njega zaživi na polno. Zdaj lahko objamemo vse, kar boli, s svojo toplo naklonjenostjo in pripravljenostjo, da zase naredimo vse možno, tudi prosimo za podporo in sodelovanje brez zadržkov.

Premikajmo se skozi fizične ovire kot gibka voda, ki vedno najde pot do morja!

Čuteče gibanje, ki ga je Josipa vnesla v Vero vase, je primerno tudi za vas, ki se počutite nerodni, polni bolečin in ustavljeni. Kajti življenje v vas se pretaka in obnavlja z vso silo in vsak trenutek. Sama sem ugotovila, da je med skalami ohromelih delov telesa in srca veliko prehodov za vodo, ki prinaša življenje.

Še in še jih najdem ... zato rada govorim o tem, ker si želim, da bi bilo med ljudmi manj trpljenja in več zavedanja, kako je vedno mogoče najti trenutek olajšanja in sreče, če izstopimo iz boja z bolečinami v nego in ljubeč dotik.


Oznake: osebna rast bolečine

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...