Pojdi na glavno vsebino

Trenutek vere vase

| Izvirna strokovna vsebina Josipa Prebeg, napisala Alenka Rebula.

Trenutek vere vase

Občutek hude osamljenosti se pojavi, ko imamo vtis, da drugi ne čutijo naših potreb in da smo sami sredi sveta. Prezrtost leže na prsi kot mrzla skala.

Zato je najslabša stvar prav to, da se umaknemo in potegnemo vase. Kako naj drugi slišijo, česa smo potrebni, če se zazidamo? Kako lahko najdemo koga, ki je pripravljen prisluhniti?

Občutek, da sem osamljena sredi sveta, izgine, ko si odgovorim na vprašanje: “Kaj čutim, da bi mi zdaj pomagalo? Česa sem najbolj potrebna?“ Potem pa se ozrem okoli sebe in na široko odprem oči in srce. In nekje bom zagledala, kar mi stopa naproti in mi odpira svoj objem. Kje je podpora, kje je dobro, ki utripa zame.

Nikoli nismo sami sredi sveta. Nikoli. Pri mojem desetletnem učenju z Josipo Prebeg mi je bilo prav to spoznanje najdragocenejše. Ta stavek, ki mi ga je predala, posredujem zdaj vam. Vsi, ki so hodili na naše seminarje, ga že poznajo in vedo, kaj prinaša v življenje.

Knjiga Vera vase gre v tretji ponatis. Hvala vam. Prebralo jo je že 2000 ljudi. Naj se vera vase širi med nami, naj nas povezuje, naj vam in nam daje moći za življenje in ustvarjanje sveta, v katerem bo vsak dobrodošlo in sveto bitje, podprto na svoji poti v več.


Oznake: osebna rast vera vase

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...