Pojdi na glavno vsebino

Svet onkraj bolečine

| Izvirna strokovna vsebina Josipa Prebeg, napisala Alenka Rebula.

Svet onkraj bolečine

Včasih ponavljamo odziv, ki vedno sproži boleč izid. Spet in spet naredimo, kar vnaša razdor med nas in ljubljeno osebo. A obstajajo poti, ki so drugačne.

Tudi iz navidezno brezizhodnih trenj vedno vodi neka pot. A ne tista, po kateri hodimo že leta.

Odnehati. To je prvi korak, ki nam pomaga.

Prositi življenje, prositi svoje ljubeče jedro, naj nam pomaga opustiti navado, ki boli. In potem prisluhniti in počakati, da se razodene nova možnost. Da najdemo namig, ki nam bo pomagal odnehati.

Ko si iz srčne želje zaželimo, da bi ravnali drugače in negovali ljubečo vez, se začne dogajati nekaj novega. Prej ali slej bomo dojeli, KAKO, in odprla se bo steza, ki je nikoli nismo videli.

Nevidna roka se bo dotaknila zidu, ki smo ga gradili. Privrela bo živa voda. Spoznanje, uvid, podoba in beseda, ki rešuje zastoj. Iskrena želja ima ogromno moč. Dotika se stoletnih, rodovnih in do neba visokih zidov v nas. Njena orjaška sila je sorazmerna s temno protisilo, ki se je loteva.

Zaupajmo v željo, da bi ljubili, kajti »močna kot smrt je ljubezen.« Kar pomeni: neizogibna.

Izrekajmo ljubečo željo vsak dan in brez omahovanja. Še in še. Nagnila bo os našega sveta in spremenila tir našega planeta. Boleča vprašanja se spremenijo v odkritja.

Tega ne dosežemo hitro in tudi ne prvič. ko si zaželimo. A globina in iskrenost želje se pokaže po tem, koliko časa smo pripravljena vložiti v vztrajanje.

In pride čas, ko začnemo doživljati dogodke, ki omogočijo novo držo.

Dva primera. Zakaj me ON ne ljubi tako, kot potrebujem ... se spremeni v dogodek, ki mi razodene čisto nov detajl, zaradi katerega dojamem, kako naj ga ljubim, da dobim, kar potrebujem.

Zakaj ni nikogar ob meni ... se spremeni v srečanju, ki mi pokaže nekaj, kar spremeni svojo držo.

Želje niso razbolelo ždenje ob pričakovanju tega, kar bi drugi moral storiti. So ptica, poslana v svet, da odkrije nov svet. Naše oči so v njej in lahko vidijo tja, kjer nikoli nismo bili.

So roka, ki se dotakne zidu, in pod njo zažubori ljubezen.


Oznake: osebna rast bolečina želje

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...