Pojdi na glavno vsebino

Strah je samo varuh

| Izvirna strokovna vsebina Josipa Prebeg, napisala Alenka Rebula.

Strah je samo varuh

Strah ima za cilj samo opozarjanje, da nimaš pravega načrta. Če lezeš na Triglav v natikačih, te je utemeljeno strah.

Strah nas noče ogrožati in ustavljati, ampak opremljati.

Za danes samo majhen utrinek.

Strah se rojeva iz sredine našega bitja, kjer iščemo mir, ljubezen in povezanost s svetom (to je pravzaprav eno in isto). Narekuje jasen razgled nad tem, kateri naj bo naslednji korak.

Če ne čutimo svojim potreb in se ne zanimamo zanje, se naše bitje globoko vznemiri in čuti, da ne more delovati v miru, varnosti in povezanosti. Čuti, da tava v megli. Kdo bi se ne počutil v nevarnosti, če hodi v visokih gorah v gosti megli brez markaciij? Ali ni vsakdanjost enako zahtevna z vsemi svojimi izzivi, ovirami in neznankami kot Triglavske stene?

Če nas preganja strah, potem se vprašajmo, katere svoje potrebe vsak dan zanemarjamo ali jih že dolgo sploh ne preverjamo.

Potreba po tišini? Bližini? Iskrenosti do sebe in poštenosti? Potreba po odpuščanju in miru? Potreba po smehu, radosti in počitku? Potreba po premikih v odnosih, ki se že dolgo ne premaknejo z mrtve toček?

Potreba po stiku s svojim telesom? Potreba po učenju, ki navdihuje? Potreba po ovrenotenju sebe? Potreba po svobodi? Po praznovanju? ... Vsakdo lahko začuti, kaj odgovori srce, in s tem dobi smer za pomiritev svojega strahu.

In strah se spremeni v načrt za olajšanje.


Oznake: osebna rast strah

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...