Pojdi na glavno vsebino

Stati v svojem izviru

| Izvirna strokovna vsebina Josipa Prebeg, napisala Alenka Rebula.

Stati v svojem izviru

Otroške stiske so nas porinile v obrambe, ki pa niso v našo korist. Poglejmo vase, kako smo se zaprli pred ljubeznijo, stopimo v svoj izvir. Samo tam bomo kos stiskam tega časa.

Če je bila naša ljubezen do staršev zavrnjena in razvrednotena, odveč ali zlorabljena, potem smo se zaprli pred ljubeznijo sploh: do njih, do sebe, do sveta. In tako smo odraščali brez stika z virom svoje moči.

Zaprtost pred ljubeznijo se izraža na neštete načine: z navezovanjem na ljudi, ki nas ne ljubijo, z nespoštovanjem do tistih, ki nas imajo radi, s preziranjem vsega, kar kljub vsemu imamo ... Pa tudi s poskusi, da bi z mentalnimi tehnikami preskočili vse ovire in vzpostavili stanje čudeža in blaženosti, ne da bi spoznali vse sence, ki jih nosimo v sebi in delujejo proti resnici in pravičnosti. Moč pa pride samo iz najgloblje poštenosti s seboj.

Odpirati pot ljubezni pomeni vse to ozaveščati. Stati v svojem izviru ljubezni in spuščati mrzli ščit. Kar je resnično in čisto, lahko vre iz nas v procesu prečiščevanja. In tako lahko postopoma priteka ljubezen do nas in naša toplina najde pot do drugih.

Doživljamo čas, ko je to še posebno potrebno. Tisti, ki ste lani kupili rokovnik, ste gotovo opazili, da so misli tega oktobra in novembra usklajene s tem, kar se dogaja. Naj vas torej podpira vaš izvir in naš skupni izvir, neskončna voda, katere del smo.

Medtem pa smo napisale tudi dnevnik za naslednje leto, ki je prav tako naravnan na naše prihodnje naloge: goreti v živem plamenu, ki ga nič ne ustavi, tudi sredi ledu in teme.

Za dneve prečiščene moči.


Oznake: osebna rast otroštvo vera vase

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...