Pojdi na glavno vsebino

Srna v duši

| Izvirna strokovna vsebina Josipa Prebeg, napisala Alenka Rebula.

Srna v duši

Ko ljudje vidijo sonce, navadno nehajo delati pomembne stvari, za katere so se odločili jeseni in pozimi, ko so opazili, kaj jih tare. Takrat so dojeli, da premalo negujejo svojo notranjo moč, začeli so ... in pozabili.

Narava zdaj mogočno prebuja življenje in ta priliv moči je očiten, zato nas lahko opogumi in požene ven, v stike in pozabo na skrbi in težave mrzlega časa. Travniki in gozdovi pomladi in poleti odgovorijo z vso silo svoje živosti. To lahko storijo zaradi vsega, kar so v zimskem času pridno pridelali. Kako? Z delom v globini, s kalitvijo v temi, s kopičenjem zalog za rast, z čakanjem na pravi trenutek in s podrejanjem zakonitostim razvoja.

Samo ljudje imamo um, ki se najprej v kaj zažene, potem pa ob prvi priložnosti v še kaj drugega priložnostnega in vabljivega in ob tem misli, da razumeti pomeni spremeniti. Do prve krize si potem domišljamo, da nam bo zdaj krasno šlo samo zato, ker je zunaj tako lepo. Kaj pa je notri, kar smo pred časom opazili, potem pa zanemarili?

Res je poletje čas, ko se naše sončne sile povežejo z naravnim prebojem življenja in iščejo svoj razmah. Toda potrebno jih je bilo prebuditi in negovati, da zdaj lahko delujejo.

Če jih nismo, potem nas poletje vabi, da storimo kaj resnega in temeljitega za svoj letni ciklus zorenja, ki je tisti, zaradi katerega imamo potem ob koncu leta v globoki zimi občutek, da smo vsaj delno izpeljali pomembne in osrečujoče načrte.

Vabljeni v tedensko delavnico v Bohinj, če čutite, da ste zase v preteklih mesecih naredili premalo. Pa tudi, če čutite, da ste vložili veliko, in bi radi, da požene še višje, še globlje ... in da potem rodi sad in seme za jutri.

Vabimo vas v brezskrbnost, ki se rodi iz tega, da globoko poskrbimo zase, za dušo in telo. Iz srca se bomo posvetili vaši potrebi po stiku, miru in moči za lažje in obenem bogatejše življenje.

Srečajte svojo srno v duši ...


Oznake: osebna rast Bohinjski teden

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...