Pojdi na glavno vsebino

Sreča te očisti!

| Izvirna strokovna vsebina Josipa Prebeg, napisala Alenka Rebula.

Sreča te očisti!

Običajno velja, da nas bolečina prečisti. Kaj pa sreča?

Trenutki čiste sreče, resnične in pristne radosti, preboj veselja do življenja, navdušenje nad seboj, ko nam kaj uspe, obdarovanost, dotik ljubezni, ki si je nismo pričakovali, srečanje, v katerem smo se razživeli ...

V čem nas to prečisti? Blagor nas opere grenkobe, revščine, težkih misli, meglene otopelosti, spomina na stare rane, zagledanost nazaj ali v prazno. Ko se odpremo lepoti doživetja, pa čeprav za nekaj minut, stopimo pod slap milosti in zajememo. Znati biti srečni, ko je to možno in ponujeno ... to pa zmore le čista duša, ki se ne zapira pred veseljem.

Potrebni smo sreče, da se lahko prenavljamo, da lahko verjememo vase, da lahko množimo dobro v sebi. Ne gre za to, da počnemo to, kar je zdaj modno: prisilno in hrupno kratkočasenje, preganjanje tesnobe z nakupovanjem in potovanji, druženje brez vsebine, a tudi duhovno samoizpopolnjevanje, v katerem ni prostora za resnico ... vse to nima nič opraviti s tem, da zajamemo srečo in se pustimo navdihovati, prenavljati in prečistiti od notranjih izvirov. Vse zažubori le, ko se prebudijo žive vode našega notranjega sveta, ta svet pa potrebuje žive obiske. Ljudi, ki jim je naš svet všeč in ga znajo občudovati. Resnično srečni smo lahko v srečanju. ALI NI ZANIMIVA TA PODOBNOST OBEH BESED?

Živimo v obdobju skrajnega individualizma, v katerem so nas prepričali, da je mogoče uspeti sami ali le sami. Modrost starih ljudstev in duhovna izročila pa nam ponujajo drugačno resnico.

Razviti sposobnost srečevanja in stika je edina pot do sreče, ki zalije srce in telo, in v kateri za hip, a neštetokrat lahko doživimo, da je naše življenje zažarelo.


Oznake: osebna rast sreča

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...