Pojdi na glavno vsebino

Sonce v hiši

| Izvirna strokovna vsebina Josipa Prebeg, napisala Alenka Rebula.

 Sonce v hiši

Včasih smo prepričani, da bomo dobili, kar hočemo, če se le dovolj potrudimo. To v odnosih ne deluje in zato lahko postane z leti naš notranji svet hiša brez sonca.

Tisto, česar na primer od staršev nismo dobili celo življenje, tega nam gotovo ne bodo dali v njihovih zadnjih letih. Isto velja za partnerski odnos in za druge pomembne odnose. Kaj lahko dobimo od določene osebe, se pokaže že takoj od začetka in je potem vedno bolj izrazito. Prav je poskusiti, a po 30 letih temu ne moremo več reči poskus. To je tolčenje z glavo v zid in ostajanje v zaporu svojega prepričanja.

Česar s to osebo nikoli ni bilo, tega nikoli ne bo. To dejstvo je najtežje sprejeti, a je tudi edino, ki nas preusmeri. Tedaj dojamemo, da želenega nikoli ne bo, a da bo KAJ DRUGEGA. Tisto drugo, novo in tudi osrečujoče se pokaže, ko nehamo začarano strmeti v nesrečno smer, v zaprta vrata.

Če svoj notranji dom primerjamo s hišo, lahko rečemo, da ima veliko sob. Ena od teh je soba bolečine vsega nedoživetega z osebami, ki jih imamo radi. Ne smemo je pozabiti in se pretvarjati, da je ni. Soba potrebuje zračenje, obiskovanje, nego. Del našega doma je. A obstaja še veliko drugih sob, kjer pa lahko živimo, sprejemamo druge ljudi, ustvarjamo, se veselimo, raziskujemo, sanjamo … in skozi naša okna lahko posije cel svet!

Notranji dom naj bo prostoren in vedno lahko kaj prenovimo, dodamo, na novo opremimo.

Živimo z odprtimi okni in po vseh sobah in naše življenje bo bogato in polno topline za vse obiske, ki nas želijo srečati!


Oznake: osebna rast prepričanja odnosi

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...