Pojdi na glavno vsebino

Samo nekaj sekund

Samo nekaj sekund

Ko nas kdo prizadene, imamo samo nekaj sekund časa, da izberemo, v kaj se bodo usmerila naša čustva. Na razpotju smo in bolečina se lahko usmeri tako ali drugače.

Samo nekaj sekund svobode imamo, ker so možganski avtomatizmi bliskoviti.

Lahko zdrsne v grenkobo, v zavest, da smo iztegnili roko, kjer odgovora spet ni in ga nikoli ne bo. Postane razočaranje in obup zaradi izgubljene iluzije, ki ji spet in spet verjamemo in zato spet in spet trpimo. Bolečina se iz svoje prvinske in čiste oblike spremeni v svinčeno solzo in leže na dno srca, ki bo vedno težje in se bo lahko vedno manj odpiralo, vedno manj dalo in prejelo.

Lahko pa bolečina ostane to, kar je. Bolečina. Morda tudi čista žalost ob pomanjkanju. Jasnost neke potrebe, ki kliče po uslišanosti. Jasnost o nedostopnosti. Jasnost, da ne želimo trpeti.

In zato se obrnemo na pot, ki pelje ven. Bolečina se izlije navznoter v svoji polni moči in dobio naše razumevanje, pozornost, sočutje. Dobi prostor, da govori in osvetli, kar iščemo. V zavesti, kaj je potrebno dobiti. Potem iščemo koga, s katerim bi jo delili. Ne bo vedno dosegljiv in takrat bo bolečino težje živeti. A prej ali slej bomo našli način, da jo izpovemo in potolažimo ob sorodni duši.

Naslednji korak je, da se bolečina umiri, ker smo se usmerili nazaj v življenje. Ostala je živost, ostala je pripravljenost na bližino in srečanje s sorodnimi dušami, ostalo je razumevanje do tistega, ki nas je ranil.

Ostali smo na območju ljubezni, možnosti, premikanja telesa, srca in duše.

Zato ne postanemo zagrenjeni, ko trpimo, če se le ustavimo na razpotju in se vprašamo, kaj bomo izbrali. Vemo, zakaj in vemo, kam pelje taka ali drugačna odločitev. Tega sem se naučila na Veri vase.

Vsaka odločitev za grenkobo je proti nam samim, vsaka zamera je samo svinec v srcu.

Vsak premik v olajšanje je darilo sebi in je blagoslovljen, a samo nekaj sekund imamo možnost, da možganom preprečimo, da nas zavozlajo v trnje.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...