Pojdi na glavno vsebino

RESNIČNA DUHOVNOST

| Izvirna strokovna vsebina Josipa Prebeg, napisala Alenka Rebula.

RESNIČNA  DUHOVNOST

Postati duhovno močni pomeni postati iskreni do sebe.

Duhovnost se zdi skrivnostno in neoprijemljivo dogajanje in ljudje tam iščejo (po zelo zapletenih postopkih) velika odkritja in občutke, ki jih vsakdanjost baje ne more dati.

A pristna je duhovnostje  nekaj vrhunskega in obenem preprostega. Duhovni razvoj pomeni, da odkrivamo resnico svojega življenja in predvsem ključno resnico: koliko smo ljubili in koliko ljubimo.

Svoje duhovnosti ne presojajmo po tem, koliko ljubimo človeštvo, ideale ali svoje cilje, ampak koliko ljubezni v odnosu do najbližjih živimo v svoji vsakdanjosti in koliko vemo o vsem, kar so kdaj ti ljudje doživljali ob nas. Duhovno razviti smo toliko, kolikor resnice o vsem tem zmoremo.

Duhovno se bomo razvili toliko, kolikor nam bo ta resnica pomembna in kolikor bomo pripravljeni storiti zanjo. Duhovnost je pristna, kadar zajame občutke in telo, govori iz organizma, kože, kosti in krvi.

kadar  naše telo MOLČE doživlja stik, ko oči  srečujejo  čisto otroško gorečnost, takrat se v nas tiho rojevajo najgloblja duhovna spoznanja.

 Naša duhovna spoznanja niso sad naprezanje uma in jeklene volje, da bi bili dobri. Samo življenje v resnici je prostor duha. Edino razsvetljenje, ki kaj velja, je tisto, v katerem se rešujemo laži o svojem življenju.

Z vsakim majhnim korakom iskrenosti, ki ga zmoremo, gradimo svojo duhovno moč in postajamo v njej varni, topli in pomirjeni. Pristna duhovna moč je dejavna moč, po njenih sadovih jo spoznamo.


Oznake: osebni razvoj DUHOVNOST


Preberite še

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...