Pojdi na glavno vsebino

Pripada mi

| Izvirna strokovna vsebina Josipa Prebeg, napisala Alenka Rebula.

Pripada mi

Na Veri vase velikokrat omenjamo, da nam stik, bližina in sočutje pripadajo. Kaj to pomeni?

Predstavljajte si, da imate nekje lepo, razkošno lepo zemljišče, a ne veste, kako se pride tja in kje točno je. Pripada vam, a do njega ne znate priti.

Tako je z vsem, kar nam v življenju pripada. Potrebno se je usposobiti, da lahko dobrino najdemo, sprejmemo in je ne zapravimo. Obstajajo ljudje, ki so podedovali grad, a ga niso znali upravljati in je propadel (to je resničen primer). Ali pa so dobili in zapravili ljubezen, odnos, otroka, delo ...

Zato vprašanje ni, kdaj bomo dobili, kar nam pripada. To že obstaja. Vprašanje je, kdaj bomo usposobljeni to prepoznati, sprejeti, negovati, ljubiti, varovati in nositi skozi vsak dan. Hrepeniš po moškem, ki te bo ljubil, kot si želiš? Razvijaj žensko, ki ga bo znala ljubiti. Hrepeniš po ženski? Usposobi se zanjo. Po otroku? Razvij mamo ali očeta v sebi. Po delu, ki te bo osrečevalo? Postani ustvarjalec, ki zna delati s srcem, postani mojster področja, kjer si srečen človek, in usposobi se v sodelovanju.

Šele potem se bo začel odvijati proces, v katerem lahko najdeš, kar sanjaš. V tem dogajanju odkrijemo, da nismo, kar smo mislili, da smo, razkrijejo se globinske sile, s katerimi je potrebno spregovoriti in se pogajati, odvijajo se nepredvideni in nepričakovani dogodki, s katerimi je potrebno zaživeti in se uskladiti, odpira se nov, zahteven svet, v katerem je VEČ vsega.

Res, VEČ nam pripada. A zato je treba narediti še kaj drugega kot to, kar že počnemo, postati še drugačni, kot že smo. Ne rušiti, ampak odkrivati in graditi. S tem, kar delamo zdaj, imamo to, kar je. Za več pa je potrebno dati od sebe več in kaj drugega, kar še nismo. In stopiti v neznano v jasni zavesti, kaj odhajamo iskat, kaj smo za to naredili in kaj ponujamo.


Oznake: osebna rast pravica

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...