Pojdi na glavno vsebino

Premakniti svojo zgodbo je življenjski projekt

| Izvirna strokovna vsebina Josipa Prebeg, napisala Alenka Rebula.

V našem času, ko se vse dogaja hitro in prav tako hitro tudi izgine, je za svoj razvoj najbolje izbrati samo tisto, kar traja.

Pojem učinkovitosti se je v našem času spremenil v iluzijo učinkovitosti. Velja, da res učinkuje tisto, kar je vidno takoj. Zato večina ljudi poskuša veliko pristopov, a svoje zgodbe niti malo ne premakne. Osebna zgodba prihaja zelo od daleč, iz zgodovine našega rodu. Kako si lahko domišljamo, da jo lahko osvobodimo kar na mah?

Učinkovitost premikov merimo predvsem po tem, koliko čutimo, da smo prebili začarani krog in koliko (malih) sprememb opažamo na vseh področjih.

Prebrana knjiga lahko ne pusti za seboj nobenega globljega učinka, čeprav jo vsi hvalijo in smo bili celo navdušeni, ko smo jo brali. A čez leto dni se ozremo nazaj in ugotovimo, da od tistega navdušenja ni ostalo nič. In ne želimo si je še enkrat brati. Podobno velja za nekatera srečanja, pogovore, za tečaje ali celo potovanja. Po eni strani je odvisno od nas, ker se verjetno nismo podali v izkušnjo s pravim namenom (tudi zato ni obrodila), po drugi pa je res možnosti (navidezno) ogromno in začnemo verjeti, da so spremembe v življenju nekaj takega kot obisk nakupovalnega centra, kjer izbereš, plačaš in imaš.

Učinkovito je le tisto, kar delam zares in me zaznamuje za vedno. Tisto, kar postane tudi moj kraj srečnega spomina, vračanja in hvaležnosti. Kar me ne neha učiti, hraniti in spreobračati v več, drugače, nepričakovano.

Učinkovito je samo, kar delam celo življenje z vedno globljo predanostjo, z vsak dan potrjeno zvestobo, v plodnem srečevanju sorodnih duš.

To, kar izbiram pristno in vedno sveže, se uteleša. Varuje me in me nosi naprej, ker je postalo moj ljubeči jaz. In vsaka celica v mojem telesu govori z menoj, ker ve, da jo čuteče poslušam in iskreno hranim z nežno vsakdanjo pozornostjo.

Ostajajmo v polju trajnostnega. Tu živita razkošje in varnost in tu je vedno vsega dovolj za še en korak naprej.


Oznake: osebni razvoj


Preberite še

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...