Pojdi na glavno vsebino

Postarani ali novi?

| Izvirna strokovna vsebina Josipa Prebeg, napisala Alenka Rebula.

Postarani ali novi?

Vidno spremembo potez in telesa lahko poimenujemo različno. Odvisno, kaj gledamo.

Postarati se je beseda, ki izvira iz primerjave z mladostjo. Kdor očitno ni več mladega videza, ne more biti nič drugega kot star. Kaj pa, če je v resnici NOV? Obraz ženske, ima 50 ali 60 ali 70 let ... je NOV. Drugačen od prejšnjega, na njem so nove poteze, nova sporočila za svet. To naj bi ženske opazovale, ne pa, kje je nova guba in kako jo izbrisati. V čem sem zdaj nova, drugačna? Kako to ovrednotiti? Kaj sem vložila v to, kar zdaj vidim?

Za moške velja isto.

Opazovanje novega na svojem obrazu je lepa in osrečujoča pot. Kar odkrijemo, nas intimno in zato tudi navzven uskladi s seboj, harmonija pa je vedno lepa. Zavestno spreminjanje nas polepša, spremeni v nekaj novega in zanimivega, kar lahko ovrednotijo vsi tisti, ki čutijo življenje na podoben način. Prepoznavanje svoje nove lepote lahko zaživi le v krogu ljudi, ki so naše sorodne duše.

Zato je srečevanje svoje lepote in privlačnosti obenem iskanje in srečevanje tistih, ki znajo videti novo v nas in umikanje iz stikov, navad in vplivov, ki nas primerjajo s tem, kar smo bili.

Obstaja novo na našem obrazu in na našem telesu, novo, ki prinaša nova srečanja, odkritja, možnosti. stvari, ki jih še nismo doživeli, neizgovorjene besede, neznane občutke, ki hranijo. Odkrivajmo vse to, ker opažanje novega prinaša moč in veselje v naše življenje, navidh, jasnost načrtov in novo vero vase.

Vse okrog nas se vrti in spreminja, naj se to dogaja tudi v našem pogledu na lastno življenje!


Oznake: videz staranje

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...