Pojdi na glavno vsebino

Pomladni načrti

| Izvirna strokovna vsebina Josipa Prebeg, napisala Alenka Rebula.

Pomladni načrti

Čas za načrte je pomlad, ne januar.

Pomlad, kot govori narava, je čas, ko živa bitja čutijo gnanost, da bi spočela novo življenje. Zaljubljamo se, predajamo se željam po nedoživetih občutkih in po ustvarjanju, ki bo rodilo. Grabi nas živost, ki diha iz zemlje, iz ptičjega petja, iz zraka, v katerem se kopiči vitalni zanos stvarstva.

Če se temu odtegujemo, začnemo trpeti in omagovati. Telo čuti klic življenja, srce si želi širine in ljubezenske predanosti načrtom, um pa morda zavira vse to vrenje s svojimi prepričanju, s turobno oblačnostjo, z verigo razočaranj, ki jo vlečemo za seboj.

Brez nedolžnega popuščanja pred pomladnimi silami ne moremo naprej. Odpreti je treba svoje zapahe in stopiti na prag. Zunaj je tisto, kar je potrebno srečati, ne med štirimi stenami hiše ali zaprtega srca in odrevenelega telesa.

Čas je, da odlagamo svojo bojno opremo, svoj ščit, ki odganja življenje, in se vživimo v čas, ki nam je ponujen.

Ni važno, koliko smo stari. Važno je začutiti svojo ustavljenost in odločiti, da je čas za nove korake.

Tako se rodijo najlepši načrti: iz pomladnega očiščenja, ko nam postane jasno, da je grenkoba sončni mrk na našem nebu in da obstajajo ljudje, prostori in trenutki, ko nam svet pomaga vstopiti v pomladni navdih, če si tega res iz srca zaželimo.

Izgovorimo svojo željo in naj postane načrt. A ne izpeljujmo ga sami.

Srečujmo se v željah tako kot ptice selivke, ki se vrnejo domov. V jati.


Oznake: osebna rast načrti pomlad

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...