Pojdi na glavno vsebino

Počasi, mogočno, zares

| Izvirna strokovna vsebina Josipa Prebeg, napisala Alenka Rebula.

Počasi, mogočno, zares

Kako speljati dan, da bo tekel po naši meri? Izberi svoj slog delovanja,

Delujmo počasi, mogočno in zares. Začnimo dan na ta način. Prekinimo dan na ta način, če nam zbeži iz rok. Zaključimo dan na ta način, da nam bo jasno, kako naprej.

Počasi zato, da sploh opazimo, kaj delamo in kaj se dogaja.

Mogočno zato, da dvigamo vso svojo moč in se nanjo privajamo. V zbranosti smo vedno mogočni.

Zares in celi zato, da občutimo zvestobo sebi in smisel. Ne delajmo napol ali brezbrižno ničesar. V vse lahko dajemo sebe v celoti. Na ta način se moč obnavlja - in ne izčrpa.

Zato, da vidim, kaj delam, in da sploh opazim, kaj se zares dogaja, rabim ČAS. Ni važno narediti kaj takoj in hitro, ampak napeljati stvari tako, da bodo potem same delale za nas z najmanjšim naporom. Točno meriti v cilj dovolj časa, da se roka umiri in oko jasno vidi, je bolj važno kot hiteti, da bi zadeli cilj ... z negotovo roko in motnim pogledom.

Delujmo mogočno in lahkotno. Gledam, kako se premika konj. Gledam, kako skoči. Delovati je treba tako, da dvigamo iz sebe vso svojo moč, se pri tem krepimo in doživljamo sebe kot močno bitje, ki potuje skozi dan z lahkim korakom. V jasnosti tega, kar je. Če si občutljiva srna ali polžek, velja isto. Vse svobodne živali so v tem, kar počnejo, cele, zveste svoji naravi in sposobne speljati vse, česar se lotijo.

Delujmo zares. Zvesto, vztrajno, zato, da svet vsak hip jasno vidi, da mislimo zares. Biti celi v vsem, kar počnemo, nas krepi, medtem ko v razkosanost izgubljamo vso moč.

Tudi pet minut delovanja na ta način spremeni dan v nekaj, kar ima smisel živeti.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...