Pojdi na glavno vsebino

Opazi, koga res pogrešaš, kajti čas teče

| Izvirna strokovna vsebina Josipa Prebeg, napisala Alenka Rebula.

Opazi, koga res pogrešaš, kajti čas teče

Nekateri se celo življenje ne nehajo vračati po vodo k suhi strugi. Iščimo raje izvir.

Opazi, koga in kaj res pogrešaš. In kaj lahko čutiš tam, kamor se vračaš.

Povej si, kar je res, ko obuiskuješ svojo mamo.

Pogrešaš mamo, po kateri hrepeniš. Ne pogrešaš mame, kot v resnici je. Tega, kar čuti do tebe, te ne veseli doživljati. To, kar čutiš, ko si ob njej, te ne veseli. K njej te ne vleče to, kar ti lahko da.

Povej si, kar je res.

"Pogrešam občutek, da sem ljubljena tako, kot potrebujem. Po svoji meri. V občutenju, da me mama zmore in želi videti, čutiti in podpirati. Da lahko sprejme mojo ljubezen. Hip srečanja bi bil dovolj.

Pogrešam sebe v občutku, da počivam na srcu mame, ki me zmore ljubiti in se pusti ljubiti.

Pogrešam svoje toplo srce, da bi začutila svojo lastno toplino ob mami, ki bi se z menoj povezala v skupni ljubezni. Pogrešam občutek, kot si ga predstavljam v otroku, ki srčno ljubi svojo mamo. Nekoč se je v meni rodil in ob njej umrl."

Kje lahko najdeš te občutke? Se lahko spet rodijo? V novih srečanjih? In kako speljati te obiske pri resnični mami in najti nekaj, česar se ob njej lahko veseliš?

Lahko opaziš priložnost za to ljubezen v svetu? Lahko odpreš svoje prsi, da se razprejo kot roža, sveže in nežno, v soncu pogledov in dotikov, ki jo prebujajo? Si želiš to dopustiti?

Lahko se nagovoriš na novo in se odpreš prihodnosti, ki je še ne poznaš.

"Odhajam v svet s prošnjo v srcu, odprtih rok, z nasmehom bitja, ki ve, kaj mu pripada. Gledam, kje je lepota, ki se me lahko dotakne, kje roka, ki me lahko začuti, kje so oči, ki lahko zagledajo, kar sem. Odhajam v svet, da drugega vidim, da se ga lahko dotaknem, da koga vzamem na srce z vsem, kar sem. Da v sebi uresničim srečanje med materjo in otrokom, ki mi nekoč ni bilo dano.K mami, kot je, pa se lahko vračam le ozdravljena od veselja in ljubezni, ki ju dobim drugje."

Tako lahko govorimo sebi in drugemu, tako se srečamo, tako postajamo iz sirot odrasli in tako je v svet vrnjena materinska ljubezen, ki nas vidi, spremlja in odrešuje.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...