Pojdi na glavno vsebino

Spoštuj, kar dragocenega daješ

| Izvirna strokovna vsebina Josipa Prebeg, napisala Alenka Rebula.

Spoštuj, kar dragocenega daješ

Opazi vrednost tega, kar daješ, da bodo tudi drugi lahko to začutili. To je najino voščilo za bogato leto.

Ko postaviš na mizo kosilo, mama, in je bilo skuhamo s pozornostjo in ljubeznijo, opazuj svoje občutke. Ustavi se, zapri oči in se vprašaj, ali s celim bitjem čutiš vrednost svojega dela. Ti je lepo ob zavedanju, da si to naredila? Se ti zdi važno, spoštovanja vredno, zaslužno? In če je tako, ali si želiš, da drugi vedo, kako ti je? Jim to kdaj poveš ali sporočaš s svojimi gibi, držo in obrazom?

Ko ti, oče, poskrbiš za otroka in dom, objameš žensko, ki jo ljubiš, greš v službo, kjer ti ni lahko, ali čutiš, kako si dragocen? Se počutiš zaklad in veš, kako zelo drugače bi jim bilo, ko ti ne bi bilo mar ali ko te ne bi bilo več? In ali oni to vidijo iz tvojega obnašanja?

In ti, prijatelj in prijateljica, ki drugemu posvetiš svoj čas, dobro besedo, posluh ... ali veš, koliko je to vredno?

Zavedajmo se, koliko je vredno, kar naredimo iz srca. Naj nas stane malo ali veliko, zasluži si, da je opaženo, cenjeno in počaščeno. Od nas samih še najprej.

Največjo odgovornost za to, da so naša dela spoštovana, nosimo mi sami. Blagoslovljena so tista naša dela, ki jih posveti naša lastna duša. Sami lahko odločamo, komu, koliko in kdaj in zakaj bomo dajali in preverjamo. Kaj bomo storili, če drugemu naše dejanje nič ne pomeni, pa je tudi naša odločitev.

Zlata je vredno, kar dobrega znamo dati, za malo ali veliko ljudi.

Občutite to žlahtnost, da vaše leto zasije vsak dan, še in še.

To vam voščiva Josipa in Alenka


Oznake: osebna rast samospoštovanje

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...