Pojdi na glavno vsebino

Opazi, da si na napačni poti

| Izvirna strokovna vsebina Josipa Prebeg, napisala Alenka Rebula.

Opazi, da si na napačni poti

Opaziti, da smo zašli, je pomembna življenjska sposobnost.

Kako opazite, da ste na napačni poti?

Poglejmo čisto preprost primer.

Zbudite se zelo slabe volje. Vse je narobe. Vsi vam gredo na živce. Ničesar ni, kar bi lahko videli kot lepo in dobro. Prijaznost drugih vas dodatno razdraži.

To je očitno znamenje, da ste na poti jeze in zamere. Ta pot GOTOVO ne pelje tja, kamor si želite, če si želite blagostanja, sočutja, veselja in uspeha za svoje delo.

Morda ne veste, kaj storiti. To zdaj ni bistveno. Kajti glavni razlog, da smo razkačeni, ni v tem, da ne vemo, kaj narediti. Glavni razlog je, da svoje uničevalnosti ne prepoznavamo kot lastne kreacije in da jo pripisujemo svetu. Prezremo očitno dejstvo, da je svet ostal enak kot je bil pred dnevi, ko smo bili dobre volje in polni zaupanja.

Ko si enkrat priznamo, da je pekel zagorel v nas, že zavijemo v pravo smer. Na tej poti pa kmalu dojamemo, kaj nas zelo boli in česa smo zelo potrebni. Lahko se odločimo, da se bomo s tem ukvarjali čim prej in iz srca.

To nas vrne na pravo pot.

Stvari se začnejo razvozlavati in nebo odpirati, ko si priznamo, da bi najraje razdejali vse okrog sebe, ker trpimo, a se odločimo, da želimo svojo stisko reševati drugače, na poti v drugo smer.


Oznake: osebna rast jeza zamera

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...