Pojdi na glavno vsebino

Ogenj spoznanja ali kako spremenimo pekel v živ ogenj

| Izvirna strokovna vsebina Josipa Prebeg, napisala Alenka Rebula.

Ogenj spoznanja ali kako spremenimo pekel v živ ogenj

Dojeti, da za koga, ki ga imamo radi, nikoli ne bomo na prvem mestu, je lahko odrešujoče,

Nisem prva zanj ... Koliko trpljenja je za takimi stavki ...

Bolečina ženske, ki ni prva za moškega, pa ga ima rada, včasih traja kar celo življenje. A lahko mine, če spremenimo pristop.

Če tudi on neha biti prvi zanjo, se tehtnica izravna in srce se pomiri, ker začuti pravičnost. Če postavim na prvo mesto kaj drugega, kar pa me polni z veseljem in močjo, se rana zaceli. Če v tem ni zamere in vračanja, češ, tudi jaz bom tebe zapostavljala, ampak le odločitev, da se ne borim več za prvo mesto, potem se lahko začne boljše življenje.

V novem življenju bo prostora za vse in vsaka stvar bo imela svoje mesto in bo ljubljena po svoji meri.

Mesto, na katerega postavimo drugega v svojem življenju, naj bi bilo isto, kot ga on s svojimi dejanji daje nam. Brez enakopravnosti namreč ni pravičnosti in brez te ni miru in zato tudi ne prostora za ljubezen, kot je možna. Isto seveda velja za moške in za VSE odnose. Določiti, da bo kdo za nas prvi, namreč ne more biti samo naša odločitev. Drugi ne more biti umeščen kot glavni za nas, torej na naš način, proti svoji volji.

Hoteti z vso silo, kar drugi z dejanji kaže, da nam ne želi ali ne more dati, je mučenje sebe. Naše bitje pa to z vso silo odklanja, saj išče življenje in brani naše dostojanstvo in pravico do izpolnjenosti. V poštenem pogledu vase lahko vidimo, kako nas vabi, naj odnehamo. Naj vlagamo v možno, ne v nemogoče.

Vzpostaviti pravičen red v sebi (sami ali s pomočjo sorodnih duš) je velik korak do prerojenja.

Ogenj spoznanja je začetek.

Peklenski ogenj je tisti, v katerem trpimo brez upanja. Ogenj, v katerem zgori iluzija in ostane diamant, pa je ogenj prerojenja.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...